Guvernul, tot mai aproape de reducerea TVA la produse de panificatie

Vineri, 31 Mai 2013, ora 14:27
1618 citiri
Guvernul, tot mai aproape de reducerea TVA la produse de panificatie

Ministerul Finantelor Publice are in vedere implementarea unui sistem-pilot de diminuare a taxei pe valoare adaugata (TVA) la 9% la toate produsele de panificatie, a declarat, vineri, consilierul ministrului Finantelor, Iulian Butnaru.

Prezent la Botosani, la Forumul de afaceri Regional- Transfrontalier "North-East- First Option to Invest", acesta a apreciat ca "scaderea TVA va incuraja consumul cu toate efectele pozitive in ceea ce inseamna relatia producator- consumator".

"Pe viitor, intentionam sa implementam la nivel de faza pilot TVA-ul de 9% la tot ce inseamna produse de panificatie si pe lantul de productie a acestora, respectiv cereale si faina. Cu alte cuvinte, exista dorinta efectiva de scadere a fiscalitatii, care in Romania este, sa recunoastem, suficient de ridicata", a afirmat Butnaru.

El a subliniat ca, in cazul in care scaderea TVA la produsele de panificatie va genera scaderea evaziunii fiscale, statul ar putea adopta masura diminuarii taxei si pentru alte categorii de produse.

#reducere TVA paine, #reducerea TVA produse panificatie, #produse panificatie TVA , #TVA