Ialomitianu: Guvernul nu opteaza pentru reducerea TVA la alimente

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 13:42
2074 citiri
Ialomitianu: Guvernul nu opteaza pentru reducerea TVA la alimente

Guvernul nu are in vedere vreo reducere a taxei pe valoarea adaugata (TVA), implicit nici la alimente, optiunea in cazul unei oportunitati de relaxare fiscala fiind reducerea contributiilor pentru asigurarile sociale, a declarat vineri ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

"In acest moment, nu avem pe agenda vreo reducere a TVA. Singurele lucruri discutate la nivel fiscal ar fi reducerea contributiilor de asigurari sociale. Ma bucura ca si cei din opozitie sustin reducerea CAS", a spus Ialomitianu, intrebat daca Executivul intentioneaza sa reduca TVA la alimente.

Ministrul Finantelor a argumentat ca nu doreste sa se regaseasca in situatia omologului din Ungaria, care la cateva luni dupa taierea unor taxe directe a fost obligat sa majoreze TVA la nivelul record din UE de 27%.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat joi ca TVA ar trebui redusa la 10% pentru produsele agroalimentare intrucat ar avea ca efect scaderea preturilor alimentelor si ar contribui la combaterea evaziunii.

#TVA alimente, #Ialomitianu TVA, #guvern TVA alimente , #TVA