Noul Porsche Cayenne apare in show-room-uri la sfarsitul lui februarie

Vineri, 02 Februarie 2007, ora 02:03
1197 citiri

Porsche AG din Stuttgart, Germania, va comercializa, la sfarsitul lui februarie, a doua generatie a SUV-ului sau sportiv, Cayenne, informeaza un comunicat Porsche Romania, unic importator al marcii pe piata autohtona.

Noile modele Cayenne, Cayenne S si Cayenne Turbo au primit motoare mai puternice cu injectie directa de benzina. Acestea sunt cunoscute la Porsche sub numele de Direct Fuel Injection (DFI) si au un consum de benzina mai mic cu peste opt la suta (NEDC - New European Drive Cycle). In conditii reale de condus, este posibila o reducere de pana la 15 procente.

Versiunea de baza a acestui SUV sportive livreaza 290 CP, obtinuti din 3,6 litri si din sase cilindri dispusi in V (motorul vechi era de 3,2 litri si cu 40 CP mai putin). Cuplul motor al noului Cayenne a crescut de la 310 la 385 Nm (Newton-metru). Masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in 8,1 secunde si poate atinge o viteza maxima de 227 km/h. Modelul precedent realiza acelasi lucru in 9,1 secunde si atingea 214 km/h.

Ca si inainte, transmisia optima a puterii este asigurata de sistemul Porsche Traction Management (PTM) care, in modul standard de operare, o distribuie intre puntea spate si fata in raportul 62/38 procente. Ambreiajul multidisc poate directiona pana la 100 la suta din forta de tractiune pe fata sau spate in functie de necesitati.

Cayenne Turbo este echipat standard cu suspensia pneumatica Porsche Active Suspension Management (PASM). Aceasta poate fi completata cu noul sistem de stabilitate Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC). Acest sistem, disponibil optional pentru Cayenne si Cayenne S si in serie la Cayenne Turbo, limiteaza ruliul in viraje si il anuleaza in aproape toate situatiile de condus.

Pretul de baza pentru Porsche Cayenne este de 47.381 euro fara TVA, in timp ce pentru Cayenne S este de 58.493 euro fara TVA. Porsche Cayenne Turbo costa 95.576 euro fara TVA.

Porsche Romania are deja 37 comenzi pentru Cayenne pe toata gama de motorizari, 12 unitati contractate si achitate si 25 avansuri spre rezervare la cota de productie din februarie-martie. Prima livrare va avea loc pe 24 februarie 2007.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)