Oficial MADR: Efectele reducerii TVA la paine se vor vedea in 2-3 luni de la implementare

Marti, 30 Iulie 2013, ora 14:57
1275 citiri
Oficial MADR: Efectele reducerii TVA la paine se vor vedea in 2-3 luni de la implementare

Efectele reducerii TVA la paine la 9% se vor vedea in 2-3 luni de la implementarea masurii, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, intr-o conferinta de profil.

"Cred ca efectele reducerii TVA la paine se vor vedea in piata cat de curand. Vom putea discuta de un rezultat concret abia dupa 2-3 luni de la implementarea masurii, care in mod sigur va intra in vigoare la 1 septembrie. Cerem mai multa responsabilitate organizatiilor profesionale din domeniu in proiectul acesta, pentru ca de reusita lui depind si celelalte sectoare", a spus Botanoiu.

In ceea ce priveste scaderea pretului painii dupa implementarea masurii de reducere a TVA, Botanoiu afirma ca totul depinde de cei care sunt pe filiera.

"Cei de pe filiera au o anumita abordare. Chiar daca a scazut pretul la materia prima, a crescut pretul la gaze si nivelul salariilor pe care le acorda. Cred ca este bine sa vorbiti cu ei de preturi, pentru ca noi nu putem stabili un pret la nivelul ministerului. Noi trebuie sa ne asiguram ca exista o competitie corecta, o concurenta corecta, cat mai multi competitori pe piata si nu se mai se vinde paine din dubite. Din punctul acesta ne vom ocupa noi, respectiv piata sa functioneze cu adevarat. Daca reusim cu panificatia in mod sigur vom incepe si cu celelalte produse de baza", a subliniat secretarul de stat in MADR.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca Executivul va adopta marti o ordonanta simpla in baza careia TVA pentru paine va fi redusa la 9%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere TVA paine, #reducere TVA paine 2013, #efecte reducere TVA , #TVA