Orban vrea ca TVA-ul sa fie inclus in cheltuielile platite de Comisia Europeana

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 21:52
3043 citiri
Orban vrea ca TVA-ul sa fie inclus in cheltuielile platite de Comisia Europeana

Ministrul Afacerilor Europene, Leornard Orban, a afirmat vineri seara ca, alaturi de ministrul Finantelor, a propus Guvernului ca TVA-ul sa devina "eligibil", adica sa fie inclus in suma decontata de Comisia Europeana, potrivit NewsIn.

In cadrul unei emisiuni, Orban a trecut in revista modificarile pe care deja le-a propus in domeniul pe care-l gestioneaza. in acest context, ministrul a spus ca a restrans posibilitatile de acordare a prefinantarilor si a introdus conditii mult mai severe in privinata lor.

"Daca in patru luni nu ai transmis o factura catre autoritatile de management, acea prefinantare va fi luata", a dat exemplu Leonard Orban.

"Am propus, e prima data cand comunic, am semnat si e in procedura de avizare interministeriala acea propunere legata de TVA-ul eligibil.

In momentul in care aceasta propunere va fi acceptata, TVA-ul va deveni eligibil, adica va fi inclus in cheltuielile care vor putea fi platite de Comisia Europeana, pana acum nu era", a anuntat Orban, precizand ca aceasta varianta a plecat de la el si de la ministrul Finantelor.

In opinia ministrului, pentru imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene, este nevoie si de cresterea capacitatii administrative, intrucat sunt structuri care nu pot procesa cererile rambursare pentru ca nu au suficienti oameni, dar si de simplificarea procedurilor.

#ce, #leonard orban, #tva, #tva eligibil , #TVA