Plafonul de TVA. Cum se calculeaza si cand poti aplica pentru regimul care te scuteste de TVA?

Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 15:16
3627 citiri
Plafonul de TVA. Cum se calculeaza si cand poti aplica pentru regimul care te scuteste de TVA?

Plafonul pentru aplicarea regimului special de scutire de TVA este de 65.000 de euro. Astfel, firmele care realizeaza anual o cifra de afaceri sub 65.000 de euro, calculata la cursul de schimb de la data aderarii Romaniei la UE (3,3817 lei), pot aplica scutirea de taxa pe valoare adaugata pentru livrari de bunuri si prestari de servicii.

Plafonul, in valoare de 22 de milioane de lei, se poate aplica pana la 31 decembrie 2014 sau pana cand va fi implementata o noua directiva europeana privind plafoanele de cifra de afaceri sub care firmele pot fi exceptate de la plata TVA.

Persoana impozabila stabilita in Romania a carei cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este inferioara plafonului de scutire, al carui echivalent in lei se stabileste la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii (3,3817 lei), poate aplica regimul special de scutire pentru livrari de bunuri si prestari de servicii, cu exceptia livrarilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform Codului Fiscal.

Citeste mai multe despre Plafonul de TVA. Cum se calculeaza si cand poti aplica pentru regimul care te scuteste de TVA? pe AvocatNet.ro

#plafon TVA, #scutire TVA , #TVA