PNL si PSD vor vota impotriva ordonantei privind majorarea TVA

Luni, 16 August 2010, ora 22:57
1421 citiri
PNL si PSD vor vota impotriva ordonantei privind majorarea TVA

PNL si PSD au decis, luni, dupa o intalnire la nivel de secretari generali, ca senatorii celor doua partide sa voteze impotriva ordonantelor de urgenta prin care se majoreaza TVA si se modifica legea finantelor publice locale, potrivit Mediafax.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, au anuntat ca senatorii celor doua partide vor vota, in sesiunea extraordinara, impotriva Ordonantelor de Urgenta 63 si 85. Cele doua acte emise de Guvern se refera la modificarea Codului Fiscal, prin majorarea TVA de la 19 la 24%, respectiv la modificarea Legii finantelor publice locale.

"Am convenit impreuna (cu PNL -n.r.) sa votam impreuna impotriva majorarii TVA si impotriva Ordonantei care modifica legea finantelor publice locale, care transforma primarii din opozitie in oameni fara putere", a explicat Dragnea, dupa ce Fenechiu a anuntat decizia.

Secretarul general al PSD a mai precizat ca social-democratii si liberalii se vor consulta in ce priveste amendamentele care vor fi depuse la Senat la OUG privind descentralizarea unitatilor spitalicesti, pentru a-si sustine reciproc propunerile de modificare a actului emis de Guvern.

Dragnea a mai anuntat ca a covenit cu omologul liberal, Radu Stroe, "inventarierea" stadiului colaborarii dintre PSD si PNL in teritoriu.

"Parerea mea este ca trebuie sa ajungem in teritoriu la constituirea de majoritati solide, stabile, si sa avem o colaborare politica serioasa in fiecare judet. E bine sa avem o radiografie a ceea ce se intampla in tara si micile neintelegeri locale sa incercam sa le rezolvam", a precizat el.

#pnl, #psd, #majorare, #tva , #TVA