Procedura de rambursare a TVA la achizitiile si importurile din UE a fost modificata

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 14:38
1648 citiri
Procedura de rambursare a TVA la achizitiile si importurile din UE a fost modificata

Prin Ordinul Agentiei Nationala de Administrare Fiscala nr. 59/2014 a fost schimbata procedura de primire a cererilor de rambursare de TVA pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene, pe care le fac persoanele impozabile stabilite in Romania. Acest ordin a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 68 din 28 ianuarie 2014, cand a intrat in vigoare.

Actul normativ citat modifica Ordinul ANAF nr. 3/2010 pentru aprobarea Procedurii de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene.

Conform documentului, procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA se refera la taxa aferenta importurilor si achizitiilor de bunuri/servicii, efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene de catre persoanele impozabile stabilite in Romania. Anterior, procedura se referea la TVA-ul achitat.

Citeste mai multe despre Procedura de rambursare a TVA la achizitiile si importurile din UE a fost modificata pe Avocatnet.ro

#taxe si impozite, #tva rambursare, #modificare procedura , #TVA