Obiective guvernamentale: Largirea bazei de impozitare, impozit diferentiat si o posibila reducere a CAS si TVA

Vineri, 07 Martie 2014, ora 12:11
1800 citiri
Obiective guvernamentale: Largirea bazei de impozitare, impozit diferentiat si o posibila reducere a CAS si TVA

Largirea bazei de impozitare, o cota redusa de TVA la produsele agroalimentare de baza cu conditia asigurarii spatiului fiscal necesar, revenirea la TVA de 19% si reducerea CAS cu 5 puncte la angajator in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt prevederile din noul program al Guvernului.

"Simplificam fiscalitatea si sporim competitivitatea fiscala a mediului de afaceri prin: a) reducerea generala a impozitarii; b) largirea bazei de impozitare; c) simplificarea sistemului de taxe; d) cresterea colectarii veniturilor bugetare; e) reducerea evaziunii fiscale.

- Revenirea la un nivel de TVA de 19%, pe masura ce cadrul fiscal-bugetar o va permite.

- Pastram plafonul de 16% si introducem, pe parcursul mandatului, in masura in care cadrul fiscal-bugetar o va permite, impozitul diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote de 8%, 12% si 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

- Aliniem la media europeana redeventele incasate de stat ca urmare a concesionarii activelor statului

- Scutirea de impozitare, a profitului reinvestit, in utilaje si echipamente tehnologice, in masura in care cadrul fiscal - bugetar o va permite

-Analizam extinderea reducerii TVA la alte categorii de produse alimentare de la 24% la 9%. Stimulam astfel producatorii interni si reducem evaziunea fiscala din zona produselor alimentare.

- Reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, in masura in care cadrul fiscal - bugetar o va permite

- Reducem cheltuielile cu birocratia si fiscalitatea, prin desfiintarea unor tarife, avize, autorizatii si prin simplificarea cadrului legislativ

- Cresterea progresiva a salariului minim pe economie pana la 1.100 lei, pana la sfarsitul anului 2016", se arata in document.

#program guvern Ponta III, #impozit diferentiat, #reducere cas , #TVA