Sistemul TVA la incasare a fost deja modificat. Afla cum

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 10:23
2077 citiri
Sistemul TVA la incasare a fost deja modificat. Afla cum

La nici trei luni de la introducerea sistemului TVA la incasare in Codul fiscal si fara ca acesta sa fi fost pus in practica, prevederile care il reglementeaza au fost modificate pentru a clarifica anumite aspecte.

Modificarile au fost publicate deja in Monitorul Oficial, fiind anuntate de secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Liviu Voinea, inca de acum o saptamana.

OG nr. 15/2012, actul normativ prin care Guvernul a introdus in Codul fiscal sistemul TVA la incasare, a fost aprobata prin Legea nr. 208/2012, publicata in Monitorul Oficial nr. 772, din 15 noiembrie 2012.

Potrivit Consitutiei, ordonantele emise de Guvern trebuie sa fie aprobate prin lege de Parlamentul Romaniei pentru a-si produce efectele juridice.

Parlamentarii au aprobat OG nr. 15/2012, insa i-au adus si o serie de amendamente care vizeaza exclusiv sistemul TVA la incasare, sistem care se va aplica de la 1 ianuarie 2013 si care presupune plata TVA la incasarea facturii, si nu la emiterea ei.

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_31273/Sistemul-TVA-la-incasare-a-fost-deja-modificat-Care-sunt-schimbarile.html#ixzz2Cf3SfNq5

Follow us: Avocatnetro on Facebook

Citeste mai multe despre Sistemul TVA la incasare a fost deja modificat. Care sunt schimbarile? pe Avocatnet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem TVA incasare, #cod fiscal 2012 , #TVA