Stat vs. contribuabili. Cine castiga mai mult de pe urma sistemului TVA la incasare?

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 11:56
1832 citiri
Stat vs. contribuabili. Cine castiga mai mult de pe urma sistemului TVA la incasare?

Noul sistem de TVA la incasare, care trebuie implementat obligatoriu de contribuabilii care au o cifra de afaceri de pana la 500.000 de euro, nu le aduce acestora avantaje considerabile, insa vine cu siguranta cu multe dificultati in aplicare.

De cealalata parte, statul, desi va avea propriiile greutati in administrarea noului sistem, tot el pare sa fie marele castigator de pe urma aplicarii sale.

De la 1 ianuarie 2013 regimul de TVA pentru aproximativ jumatate de milion de contribuabili se va modifica obligatoriu, dupa ce Guvernul a introdus sistemul TVA la incasare care presupune ca exigibilitatea taxei intervine la momentul incasarii contravalorii livrarilor/prestarilor efectuate sau, in cazul facturilor neincasate, in cea de-a 90 a zi calendaristica de la data emiterii facturilor.

Sistemul trebuie aplicat obligatoriu de toti contribuabilii care au o cifra de afaceri inferioara plafonului de 2.250.000 lei (500.000 euro).

Citeste mai multe despre Stat vs. contribuabili. Cine castiga mai mult de pe urma sistemului TVA la incasare? pe AvocatNet.ro.

#TVA la incasare, #avantaje TVA la incasare, #dezavantaje TVA la incasare , #TVA