Stolojan: Reducerea TVA ataca economia neagra, nu scade preturile alimentelor

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 17:41
2098 citiri
Stolojan: Reducerea TVA ataca economia neagra, nu scade preturile alimentelor

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, miercuri, ca reducerea TVA la alimente este o masura care are un impact pozitiv pentru reducerea economiei negre, dar ca acest efect pozitiv "este foarte discutabil in ceea ce priveste reducerea preturilor".

"Masura are un impact pozitiv pentru reducerea economiei negre. De ce? Deoarece modul in care este prevazuta a se efectua este o tehnica care exista in Turcia, de exemplu a avut efecte pozitive in sensul ca firmele care vand asemenea produse trebuie sa factureze produsele respective la TVA de 24%, urmand ca pe baza facturilor sa li se restituie diferenta intre 24% si 9%, deci obliga la facturare. Acest efect pozitiv este insa discutabil vis-a-vis de reducerea preturilor", a precizat Stolojan, intr-o conferinta de presa.

El a mai spus ca reducerea preturilor este greu de presupus ca va avea loc, deoarece firmele care actioneaza in domeniul agro-alimentar inregistreaza pierderi la ora actuala si aceste firme considera ca reducerea de TVA trebuie sa imbunatateasca situatia financiara a acestor firme.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca in proiectul de buget pentru anul viitor va fi inclusa o taxa pe valoarea adaugata de 9% pentru produsele agro-alimentare de baza.

#Stolojan reducere TVA, #reducere tva alimente, #reducere TVA economie neagra, #reducere TVA preturi alimente , #TVA