Tarifele serviciilor postale neuniversale au fost majorate de la 1 iulie

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 16:31
1469 citiri
Tarifele serviciilor postale neuniversale au fost majorate de la 1 iulie

Tarifele serviciilor interne si internationale din sfera serviciului postal neuniversal au fost majorate incepand cu data de 1 iulie 2010, ca urmare a cresterii TVA cu 5%, in timp ce serviciile de transfer de bani e-mandat, mandate online si mandate postale nu au fost afectate de cresterea taxei, informeaza NewsIn.

Astfel, potrivit unui comunicat emis, vineri, de Posta Romana, clientii care doresc sa expedieze o trimitere de corespondenta cu confirmare de primire avand greutatea de pana la 20 de grame platesc 4,90 lei, in loc de 4,70 lei, cat era tariful inainte de intrarea in vigoare a noii cote TVA.

De asemenea, tariful pentru o trimitere de curierat rapid Prioripost cu greutatea de pana la 100 de grame este, de la 1 iulie, de 7,75 lei, in loc de 7,45 lei.

Posta Romana mai precizeaza ca nu sunt afectate de cresterea TVA-ului serviciile de transfer de bani e-mandat, mandate online si mandate postale, dar si serviciile postale incluse in sfera serviciului postal universal, pentru care societatea nu percepe taxa pe valoarea adaugata, conform prevederilor legale.

Printre acestea se numara trimiterile de corespondenta, imprimatele si trimiterile de publicitate prin posta, interne si internationale, in greutate de pana la 2 kg, coletele postale, interne si internationale, in greutate de pana la 10 kg sau coletele postale cu limite de greutate intre 10 kg si 20 kg (inclusiv 20 kg) expediate din afara teritoriului Romaniei catre o adresa aflata pe teritoriul acesteia. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tarife, # servicii, # posta, # tva , #TVA