TVA va fi redusa la paine, covrigi, cornuri si baghete, nu si la cozonac sau chec

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 15:26
2591 citiri
TVA va fi redusa la paine, covrigi, cornuri si baghete, nu si la cozonac sau chec

Taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la 9% si pentru vanzarea de covrigi, baghete sau cornuri, alaturi de paine, dar nu si pentru cozonac, chec si alte produse din categoria celor de patiserie proaspete, a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Exista deja un cod CAEN, 1071, daca nu ma insel, la care se va aplica TVA redusa, dar din acel cod CAEN vor fi exceptate produsele de patiserie proaspete, deci cozonacul, checul si alte produse care intra in aceasta categorie, vor avea tot TVA de 24%. In categoria celor care vor fi exceptate intra, in primul rand, painea de toate categoriile, in al doilea rand covrigii, minibaghetele, cornurile, deci produse care nu sunt catalogate ca fiind proaspete", a spus Constantin.

Guvernul a avizat, marti, reducerea taxei pe valoarea adaugata la paine la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al masurii urmand sa fie compensat prin cresterea tot din septembrie a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux.

In detaliu, ordonanta de modificare a Codului Fiscal aprobata de Guvern reduce TVA pentru livrarea tuturor sortimentele de paine, precum si pentru cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa produse de brutarie la codul CAEN 1071, faina alba de grau, faina semialba de grau, faina neagra de grau si faina de secara, triticum spelta, grau comun, meslin si secara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere TVA paine, #TVA cozonac, #TVA produse panificatie, #Constantin reducere TVA panificatie , #TVA