Voinescu: Plata TVA la incasare - ca si cum ai scoate un virus din calculator

Luni, 16 Iulie 2012, ora 11:21
2060 citiri
Voinescu: Plata TVA la incasare - ca si cum ai scoate un virus din calculator

Plata TVA la incasare pentru companii cu o cifra de afaceri mai mica de 500.000 de euro va duce la o normalizare a relatiilor intre firme, masura ajutand, printre altele, la combaterea eveziunii fiscale, crede Lucretia Voinescu, vicepresedinte UGIR 1903.

Potrivit acesteia, masura a fost ceruta de catre mediul de afaceri si va conduce la eliminarea "artificiilor" pe care companiile le faceau pentru a supravietui.

"Aceasta masura a fost ceruta de mediul de afaceri, s-au facut dezbateri la Camera de Comert a Romaniei. Era o cerinta de normalizare pentru insanatosirea relatiilor intre firme. Plafonul de 500.000 de euro face ca masura sa se adreseze maselor de companii, care vor avea reguli foarte corecte si nu vor mai fi nevoiti sa faca artificii.

Ca sa fiu mai concreta, vor diparea persoanele de pe margine drumului, care vindeau facturi false. Sa ne gandim ca s-au dat milioane de euro unor firme fantoma, prin returnare de TVA. In plus, firmelor care aveau de recuperat TVA, li se facea dreptate doar in instanta, dupa ani de zile. Este o normalizare a relatiilor intre companii. Este ca si cum ai scoate un virus din calculator", a declarat Lucretia Voinescu, vicepresedinte UGIR 1903 pentru <>Business24.

Premierul a anuntat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca Guvernul are in vedere plata TVA la incasare pentru firmele cu cifra de afaceri mai mica de 500.000 de euro, dar numai prin plata bancara.

"Aceasta masura va influenta activitatea pentru 92% dintre activitatea agentilor economici. Se elimina astfel rambursarea "fictiva" de TVA", a declarat Ponta.

#plata TVA incasare, #companii plata TVA incasare, #Voinescu plata TVA incasare , #TVA