Libia asteapta investitorii romani

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 21:27
1315 citiri
Libia asteapta investitorii romani

Noile autoritati de la Tripoli invita contractorii romani cu proiecte pe piata sa revina cat mai repede in Libia si sa contribuie la reluarea productiei de titei si gaze si la reabilitarea infrastructurii generale, iar ministrul Teodor Baconschi a propus infiintarea unei camere comune de comert.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, a efectuat, marti, o vizita oficiala la Tripoli, unde a fost primit de noul vice prim-ministru al Libiei, Mustafa Abushagur. Ministrul Baconschi a avut convorbiri si cu omologul libian, Ashour Bin Khayal, si cu ministrul economiei, Taher Sharkes.

O atentie deosebita in convorbirile cu toti interlocutorii libieni a fost acordata ofertei de participare a societatilor comerciale romanesti, indeosebi a celor cu experienta anterioara pe piata libiana, la reabilitarea infrastructurii generale (sosele, porturi, aeroporturi, termocentrale, linii electrice, cladiri si locuinte) afectate de conflict, la reluarea productiei de titei si gaze si, in perspectiva, la reconstructia Libiei moderne.

In acest context, seful diplomatiei romane a propus infiintarea unei camere comune de comert romano-libiene, in vederea stimularii contactelor economice dintre cele doua tari, arata un comunicat MAE.

Oficialii libieni au apreciat sprijinul acordat de Romania, atat ca membru NATO si UE, cat si in plan bilateral, in perioada crizei. Acestia au multumit pentru sprijinul umanitar acordat de tara noastra si au invitat contractorii romani cu proiecte pe piata sa revina cat mai repede in Libia, mentionand ca se bazeaza pe aportul agentilor economici romani la reconstructia si modernizarea tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Teodor Baconshi Libia, #investitori romani Libia , #Ministru Externe