Baconschi anunta ultima zi de recesiune

Joi, 31 Martie 2011, ora 14:02
1052 citiri
Baconschi anunta ultima zi de recesiune

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, ca iesirea dintr-o lunga perioada de recesiune nu inseamna ca trebuie revenit la risipa care a expus tara la riscul unui colaps economic si la insolvabilitate, transmite Mediafax.

Intrebat cum se simte ultima zi de recesiune, Baconschi a raspuns: "Ea se simte prost". 

Ministrul a adaugat ca iesirea dintr-o lunga perioada de recesiune nu inseamna ca trebuie revenit la risipa. 

"Faptul ca iesim din aceasta lunga perioada de recesiune nu inseamna ca trebuie sa revenim la risipa care ne-a expus la riscul unui colaps economic si la insolvabilitate ca stat. Trebuie sa fim in continuare prudenti cu cheltuielile publice, insa tehnic doua trimestre de crestere ecomomica atesta iesirea din acest lung tunel prin care nu ne-am dorit sa trecem, dar din care am reusit sa iesim printr-o politica adecvata", a spus Baconschi. 

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, intrebat in legatura cu faptul ca ar mai fi 24 de ore pana la iesirea din recesiune, anuntata de premierul Emil Boc, ca este "extrem de bucuros" si ca abia asteapta trecerea acestei perioade.

Premierul Emil Boc a declarat, la 18 februarie, ca sunt semne ca Romania va iesi oficial din recesiune la sfarsitul lunii martie.

"Sunt primele semne ca lucrurile decise au mers in directia buna. A venit trimestrul IV din 2010 cu analiza, chiar daca este o crestere de 0,1 la sua, directia este de crestere economica. Pe baza acestor date, este cert ca avem toate sansele, in urma analizelor economice, ca la sfarsitul lunii martie Romania sa iasa oficial din recesiune. Pentru a iesi din recesiune este nevoie de doua trimestre consecutive de crestere economica", a spus Boc.

#baconschi, #recesiune, #ministrul de externe , #stiri Teodor Baconschi