Baconschi: IMM-uri din Germania doresc sa intre pe piata din Romania

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 23:16
1254 citiri
Baconschi: IMM-uri din Germania doresc sa intre pe piata din Romania

Multe IMM-uri din Germania, "extrem de perfectionate si performante", doresc sa intre pe piata din Romania, a declarat, marti, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, precizand ca a transmis un mesaj de incurajare pentru investitorii germani in legatura cu situatia din Romania. 

Ministrul Teodor Baconschi face o vizita de doua zile in Germania, la invitatia omologului sau, Guido Westerwelle, potrivit Mediafax.

"In prima zi a vizitei am avut o serie de intalniri politice", a spus Baconschi. El a mentionat in acest context intrevederea cu Peter Hinze, secretar de stat in ministerul Economiei si Tehnologiei si, totodata, copresedinte al Consiliului economic romano-german, cu care a trecut in revista dezvoltarea "foarte promitatoare" a relatiilor comerciale bilaterale.

"Chiar in discutiile cu Peter Hinze am aratat ca asteptam noi investitii germane in Romania.

El mi-a spus ca sunt multe intreprinderi mici si mijlocii de nisa, extrem de perfectionate si performante, care doresc sa intre pe piata din Romania.

I-am spus ca toate conditiile sunt reunite - situatia macroeconomica, fiscala, dar si legala sunt incurajatoare - si la proxima reuniune a Consiliul economic romano-german vor fi transmise, pe sectoare, toate informatiile relevante pentru ca intentia acestor companii de mai mici dimensiuni sa poata fi materializata", a spus ministrul.

Teodor Baconschi s-a intalnit de asemenea cu Peter Altmaier, liderul executiv al factiunii CDU-CSU din Bundestag.

"Am trecut in revista subiecte europene, dar si chestiunea legata de posibilitatea deblocarii procesului de extindere a Spatiului Schengen", a spus Baconschi, referitor la aceasta intalnire.

Ministrul a sustinut si o prelegere despre situatia politica a UE la Fundatia Konrad Adenauer.

El a mentionat ca a semnat un protocol de colaborare intre Fundatia Crestin-Democrata si Fundatia Konrad Adenauer.

Teodor Baconschi se intalneste, miercuri, cu omologul de la Berlin, pentru discutii bilaterale, dar si cu mai multi consilieri de afaceri europene si politica externa ai cancelarului Angela Merkel.

Totodata, ministrul va sustine o conferinta la Institutul german pentru relatii internationale. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#baconschi investitii germane, # investitii germane in romania, # imm uri performante, # imm, # germania , #stiri Teodor Baconschi