Baconschi propune israelienilor expertiza Romaniei pentru proiecte pe terte piete

Luni, 28 Februarie 2011, ora 22:48
1663 citiri
Baconschi propune israelienilor expertiza Romaniei pentru proiecte pe terte piete

Ministrul de externe Teodor Baconschi a exprimat, intr-o intrevedere cu oamenii de afaceri din Israel, interesul partii romane pentru derularea unor proiecte comune pe terte piete si a mentionat ca Romania poate constribui cu expertiza in domenii precum exploatarea resurselor energetice sau IT, relateaza NewsIn.

Ministrul Teodor Baconschi a avut luni o intrevedere cu reprezentantii mediului de afaceri din Israel.

El a exprimat interesul partii romane pentru incurajarea investitiilor israeliene in Romania si pentru derularea unor proiecte comune pe terte piete. De asemenea, ministrul de externe a mentionat ca Romania poate contribui la aceste proiecte, printre altele, cu expertiza in domenii precum exploatarea resurselor energetice, constructii civile si industriale, IT si agricultura, informeaza MAE.

Aflat in vizita in Israel, ministrul Teodor Baconschi a avut, de asemenea, luni o intrevedere cu membrii comunitatii cetatenilor israelieni originari din Romania. Ministrul Teodor Baconschi a subliniat rolul important al comunitatii cetatenilor israelieni originari din Romania in consolidarea relatiilor romano-israeliene si a incurajat mentinerea si aprofundarea legaturilor cu Romania, inclusiv prin optarea pentru realizarea studiilor in tara noastra.

Ministrul de externe a subliniat, de asemenea, interesul Romaniei de a deschide un lectorat de limba si civilizatie romana in cadrul Universitatii Tel Aviv, ca instrument suplimentar de promovare a limbii, culturii si civilizatiei romanesti in Israel.

Cetatenii israelieni originari din Romania reprezinta aproximativ 5% din populatia Israelului. Numerosi cetateni israelieni au studiat in Romania. In anul universitar 2010/2011 s-au inregistrat la universitatile romanesti peste 600 de studenti proveniti din Israel.

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, aflat incepand de duminica in vizita in Israel, a avut intrevederi cu premierul Benjamin Netanyahu, cu seful diplomatiei israeliene, Avigdor Lieberman, cu presedintele Shimon Peres, precum si cu cu presedintele Comisiei de Politica Externa din Knesset, Shaul Mofaz, si cu Tzipi Lvni, liderul opozitiei parlamentare.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#investitii israeliene, #MAE, #oameni de afaceri, #exploatarea resurselor energetice , #stiri Teodor Baconschi