Baconschi spera ca Expo 2010 de la Shanghai va aduce Romaniei mai multi turisti chinezi

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 16:56
1599 citiri
Baconschi spera ca Expo 2010 de la Shanghai va aduce Romaniei mai multi turisti chinezi

Ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, a declarat luni ca prezenta Romaniei la Expozitia Mondiala de la Shanghai, gazduita in perioada 1 mai-21 octombrie, va reprezenta ocazia de a dezvolta intr-un ritm mult mai accelerat toate formele de afaceri cu China, informeaza NewsIn.

Ministrul Baconschi a participat luni la prezentarea Pavilionul national al Romaniei la Expo 2010, eveniment care va avea loc in Shanghai, in perioada 1 mai-31 octombrie.

Ministrul roman de externe a declarat ca Romania este interesata sa aiba cat mai multe companii chineze pe piata romaneasca si o implicare mult mai intensa a specialistilor si capitalului chinez in proiectele mari de infrastructura.

"Ne dorim mai multi turisti, China are o clasa medie care reprezinta un rezervor pentru turismul mondial la care ar fi bine sa ne conectam si noi", a spus Baconschi.

"O expozitie mondiala este o foarte buna ocazie de a consolida brandul unei tari, de a proiecta international capacitatile sale interne, nivelul efectiv de dezvoltare si de a stabili, totodata, contacte, nu numai comerciale si culturale, dar si interumane", a mentionat ministrul roman de externe.

In ceea ce priveste sloganul expozitiei de la Shanghai - "Un oras mai bun, o viata mai buna" - ministrul Baconschi a precizat ca "tema ne permite sa transmitem, nu numai in China, cat si in societatea romaneasca, un mesaj de deschidere catre problematica dezvoltarii durabile".

Pavilionul national al Romaniei la Shanghai - GREENOPOLIS - "MEGAPOLISUL VERDE" - ofera o viziune actuala despre Romania contemporana, aceste aspecte putand fi descoperite prin vizitarea sectiunilor din cadrul pavilionului.

Astfel, in spatiul expozitional principal vor fi prezentate elemente ale civilizatiei urbane, culturii si traditiilor, precum si ale potentialului natural.

Pavilionul Romaniei, construit sub forma unui mar verde, va avea, de asemenea, un spatiu pentru evenimentele culturale, unde vor avea loc spectacole de folclor, balet si dans contemporan, teatru non-verbal, muzica de camera si instrumentala, interpretari vocale, de la canto la muzica moderna. Sala de conferinte din pavilionul Romaniei va gazdui seminarii specializate sau pentru publicul larg, promovand schimburile economice si comerciale, turismul, cooperarea stiintifica; In cadrul expozitiei, Romania va avea, de asemenea, si un restaurant cu specific romanesc.

Ziua Nationala a Romaniei la expozitia de la Shanghai va avea loc la 29 iulie, iar la eveniment va fi prezent presedintele Traian Basescu, a anuntat luni ministrul de externe Teodor Baconschi.

Secretarul de stat Ferdinand Nagy, comisar general pentru expozitii mondiale, a declarat ca bugetul alocat expozitiei mondiale de la Shanghai este de 27 de milioane de lei.

"A fost un buget multianual, in sensul ca am reusit prin bugetul pe 2009 si pe 2010 sa avem credite bugetare si credite de angajament, ceea ce ne-a dat posibilitatea sa organizam licitatii intr-un an, cu finalizare in anul urmator. Pavilionul Romaniei a fost adjudecat in urma unei licitatii publice de o firma din China. Proiectarea, constructia si demolarea pavilionului, daca va fi cazul, s-a adjudecat pentru suma de 2.440.000 de euro", a explicat Nagy. 

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#turism, # romania, # brand, # turisti chinezi, # pavilion , #stiri Teodor Baconschi