Boc anunta disponibilizari, MAE are nevoie de noi angajari

Joi, 31 Martie 2011, ora 15:57
2321 citiri
Boc anunta disponibilizari, MAE are nevoie de noi angajari

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a declarat, joi, ca ar fi nevoie de un concurs pentru ocuparea a 50 de locuri, nu numai pentru Sectia Consulara, dar si pentru cariera diplomatica in MAE, care in ultima perioada a fost tot mai solicitat si cu resurse umane din ce in ce mai putine, informeaza NewsIn.

Ministrul Teodor Baconschi a declarat, joi, ca in ultima perioada Directia Consulara a fost suprasolicitata de raspunsul la o serie intreaga de crize, inclusiv operatiunea de repatriere a 734 de cetateni romani din Libia.

"Suntem tot mai solicitati cu resurse umane din ce in ce mai putine. E foarte necesar ca in viitorul apropiat sa putem deschide un concurs de recrutare pentru ca noi absolventi, in special de studii juridice sa poata sa intareasca sectia consulara a MAE", a afirmat ministrul de externe.

Intrebat daca MAE va cere aprobarea premierului Emil Boc pentru noi angajari, ministrul de externe a mentionat ca "va trebui sa cerem, pentru ca traim intr-o lume agitata, impredictibila, in care la orizont se profileaza multe crize".

Ministrul Baconschi a mai declarat si in alte ocazii ca va cere o derogare de la premier pentru a putea face noi angajari, in conditiile in care toate ministerele au fost nevoite sa treaca prin restructurari din cauza crizei financiare si a conditiilor impuse de acordul cu FMI. Ministrul a subliniat insa ca activitatea MAE are specificitati ce ar justifica o derogare.

"Chiar in vecinatatea noastra exista comunitati romanesti aproape peste tot si va fi nevoie sa putem adapta raspunsul institutional si logistic al MAE la toate aceste solicitari. Cred ca ar fi nevoie de un concurs nu numai pentru Sectia Consulara, dar si pentru cariera propriu-zis diplomatica, cel putin 50 de locuri", a subliniat joi seful diplomatiei romane.

El a adaugat ca organigrama MAE s-a redus, insa a apreciat ca este nevoie de aceasta corectie la nivelul politicilor de personal, "pentru ca altfel - a avertizat ministrul - vom avea deficiente pe care nu le vom (putea) gestiona".

Ministrul Teodor Baconschi a participat joi la inaugurarea Centrului de Instruire a Personalului Consular. El a afirmat ca acesta reprezinta instrumentul profesional prin care MAE va pregati personalul consular la standarde Schengen astfel incat toate serviciile oferite cetatenilor romani sa creasca in calitate si diversitate.

"Suntem pregatiti pentru ca toate generatiile de functionari consulari ulterioare sa faca mai intai un stagiu aici inainte de a merge la post", a explicat ministrul de externe.

El a remarcat ca pana acum "se improviza, se faceau cursuri pe coltul mesei, se studiau manuale consulare in conditii destul de improprii. Aici avem toata aparatura, logistica si, in acelasi timp, cadrele care vor pregati personalul consular in conditii europene si din acest punct de vedere este un pas inainte", a aratat ministrul Teodor Baconschi.

Ministrul de externe a mai afirmat ca sediul este proprietatea MAE, iar v aloarea investitiei este de aproximativ 2.260.000 euro, din care 2.100.000 euro finantare externa nerambursabila, din facilitatea Schengen, si 160.000 euro contributie nationala. Ministrul Teodor Baconschi a precizat, de asemenea, ca Centrul este deja functional si in cateva zile vor fi primiti primii cursanti.

In noiembrie 2010, MAE anunta disponibizari de aproximativ 500 de persoane.

#angajari, #locuri de munca, #MAE, #concurs de recrutare, #resurse umane, #disponibilizari , #stiri Teodor Baconschi