Bulgaria spera ca Romania sa adere la Schengen

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 12:54
1579 citiri
Bulgaria spera ca Romania sa adere la Schengen

Bulgaria va fi pregatita pentru a adera la spatiul Schengen in martie 2011, a declarat ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Nikolai Mladenov, exprimandu-si speranta ca si Romania va face la fel, si chiar eforturi mai mari, relateaza Standart News, in editia electronica de miercuri, potrivit Mediafax.

Atat Bulgaria, cat si Romania "trebuie sa finalizeze efortul de a adera la spatiul Schengen", a declarat ministrul bulgar, intr-un interviu acordat publicatiei, care l-a invitat sa comenteze afirmatia ministrului roman al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, potrivit careia "Bulgaria a inregistrat intarzieri de ordin tehnic privind (aderarea) la zona Schengen".

"Pana in martie 2011, Bulgaria va fi pregatita din punct de vedere tehnic, astfel incat o hotarare cu privire la aderarea la zona Schengen sa fie luata", a continuat Mladenov.

"Sper ca Romania sa faca la fel, si chiar eforturi mai mari pentru a fi pregatita pana la aceasta data", a adaugat ministrul bulgar.

Mladenov a mai declarat ca Romania a reactionat diferit, in comparatie cu Bulgaria, in privinta unei legaturi intre aderarea sa la Schengen si raportul de monitorizare al Comisiei Europene, pentru ca "sunt tari diferite si abordeaza problemele diferit".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bulgaria, #romania, #schengen , #stiri Teodor Baconschi