CCIR a fost gazda intalnirii de lucru cu Ambasadori ai Grupului de Tari Latino - Americane si Caraibiene

Joi, 11 Februarie 2010, ora 12:54
2273 citiri
CCIR a fost gazda intalnirii de lucru cu Ambasadori ai Grupului de Tari Latino - Americane si Caraibiene

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Excelenta Sa dl. Mihail M. Vlasov a primit vizita Excelentelor Sale Cristina Maria de la Garza Sandoval, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane, Vitor Candido Paim Gobato, Ambasadorul Republicii Federative Braziliene si Pedro Mo Amaro, Ambasadorul Republicii Orientale Uruguay.

Intalnirea presedintelui CCIR cu cei trei ambasadori din zona Americii Latine a fost un bun prilej de a reconfirma speranta ca acest moment va conduce la dinamizarea directiilor comune de lucru, in vederea intensificarii relatiilor economice.

La intalnirea ce a avut loc la Palatul Camerei de Comert, Sala Icoanelor, a participat de asemenea dl. Jose Iacobescu, Presedintele Uniunii Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale.

E.S. Vitor Candido Paim Gobato, Ambasadorul Republicii Federative a Braziliei si noul coordonator al Grupului de Tari Latino - Americane si Caraibiene (GRULAC), a subliniat necesitatea continuarii bunelor relatii de colaborare dintre CCIR si ceilalti Ambasadori, colegi ai domniei sale, din cadrul GRULAC.

In acelasi concept intra si aplicarea conceptului de pragmatism in relatiile internationale, abordare propusa de Presedintele Romaniei, Traian Basescu, dar si de Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

Convingerea acestuia este ca aplicarea pragmatismului trebuie sa reiasa si din crearea unui mecanism de comunicare al Ambasadelor cu CCIR, bazat pe stabilirea unor contacte directe si permanente, cu consilierii specializati pe probleme tehnice, legate de consultanta in afaceri, care sa poata sprijini firmele straine interesate sa faca business in Romania.

Presedintele CCIR, E.S. dl. Mihail M. Vlasov a intarit spusele celor trei Ambasadori, impartasindu-le convingerea ca investitorii straini trebuie sa gaseasca un sprijin in Camera de Comert, si tocmai de aceea, a creat o noua componenta a CCIR, care sa vina in sustinerea acestora.

Acesta a transmis Excelentelor Sale sa incurajeze firmele sa se adreseze Sistemului Cameral, pentru ca, numai cunoscandu-le nevoile, acestea pot primi sprijinul necesar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#ccir, #grup, #latino, #tari, #vlasov , #stiri Teodor Baconschi