China promite costuri mici pentru investitiile in Romania

Sambata, 13 August 2011, ora 13:35
1989 citiri
China promite costuri mici pentru investitiile in Romania

Companiile chineze au precizat ca vor participa la licitatii pentru proiecte mari de investitii si ca vor solicita preturi reduse pentru executarea lucrarilor, cerand insa un tratament nediscriminatoriu fata de alte firme si interesandu-se si de un eventual ajutor de stat, informeaza Mediafax. 

Premierul Emil Boc, aflat in China, a declarat, sambata, ca i-a asigurat pe investitorii chinezi ca toate aceste licitatii vor fi derulate conform normelor UE in domeniu.

Reprezentantii Guvernului roman se afla in China pentru a negocia mai multe proiecte economice, precum reactoarele 3 si 4 ale centralei culearo-electrice de la Cernavoda, noi capacitati de carbune Termoelectrica la Doicesti, autostrada Sibiu-Pitesti, linia de metrou Bragadiru-Voluntari, dar si vanzarea la bursa a 15% din actiunile Transelectrica (TEL), au declarat, miercuri surse oficiale. 

Alte proiecte in care Guvernul roman incearca sa ii atraga pe investitorii chinezi sunt linia metrou Bragadiru-Voluntari, a doua centura a Capitalei si podul rutier peste Dunare Braila-Tulcea. 

Guvernul este reprezentat la discutii de premierul Emil Boc, ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.


Din delegatia premierului fac parte si reprezentanti ai firmelor Murfatlar, Vin Export Focsani si Crama Vanju Mare, care isi vor prezenta oferta. 

Grupul oamenilor de afaceri plecat in China cu premierul mai include reprezentanti ai firmelor Avi Compact, Getico Telecom, Vila Euro SRL, Rich Sport Romania, Lamar Organization, Uniqua Asigurari, Lacerta Winery, MacroLight, Devco Green, Oilfest Company, Ghildus Design System, Mobilis, Faur, Meximpex, Marsat, Mibatron, Royal Consulting, Rig Service, Tetas Rom, Comoti, Incas, Rominex Industrial, Das, Taparo, Teaha Management Consulting, precum si ai Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice si Academiei de Studii Economice. 

#investitii chineze romania, #preturi mici lucrari, #firme china, #investitii centrala cernavoda , #stiri Teodor Baconschi