Georgia finanteaza 17 proiecte pentru oamenii de afaceri romani

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 15:50
1368 citiri
Georgia finanteaza 17 proiecte pentru oamenii de afaceri romani

Georgia finanteaza 17 mari proiecte de dezvoltare regionala si ar trebui ca si oameni de afaceri romani sa primeasca informatii despre aceste proiecte pentru a putea participa la licitatii, a declarat, vineri, ministrul de externe, Teodor Baconschi, informeaza NewsIn.

Ministrul Teodor Baconschi a avut vineri o intrevedere cu omologul sau georgian, Grigol Vasadze, care se afla intr-o vizita oficiala de doua zile in Romania, la invitatia partii romane.

La finalul discutiilor cu seful diplomatiei de la Tbilisi, ministrul roman de externe a declarat ca relatiile economice si schimburile comerciale intre Romania si Georgia sunt bune, precizand ca acestea au crescut cu aproximativ 30% anul trecut.

"Ne asteptam ca pe baza unui seminar economic romano-georgian, un forum pe care il vom organiza in iunie aici, sa stimulam in continuare investitiile romanesti in Georgia, schimburile comerciale si infrastructura pe care se bazeaza, incluzand aici activitatea conexiunii de feribot Constanta-Batumi", a mentionat ministrul Teodor Baconschi.

El a adaugat ca Georgia finanteaza 17 mari proiecte de dezvoltare regionala si ar trebui ca si oameni de afaceri romani sa primeasca informatii despre aceste proiecte pentru a putea participa la licitatii.

De asemenea, ministrul roman de externe a declarat ca Georgia este un stat cu vocatie euroatlantica si, totodata, un membru foarte bun al Parteneriatului Estic.

"Asadar socotim ca toate progresele sale in materie de dialog cu UE sunt legitime si meritate. Rezultatele se vad, Georgia a reusit sa incheie ciclul de negocieri pe liberalizarea vizelor, negociaza intens Acordul Aprofundat si Cuprinzator de liber schimb si Acordul de asociere", a mentionat ministrul Teodor Baconschi, care a dat asigurari ca Romania va oferi Georgiei tot sprijinul in acest sens.

"Vom continua si alocarea de fonduri din programul nostru de asistenta pentru dezvoltare, este vorba de 300.000 de euro anul acesta din bugetul MAE pentru un proiect dedicat protectiei persoanelor cu dizabilitati", a mai afirmat seful diplomatiei romane.

El a adaugat ca interesul pentru securitatea regionala a determinat Romania sa continue participarea Romaniei la misiunea civila EUMM din Georgia, care are ca obiectiv monitorizarea implementarii acordului de pace semnat in august 2008.

La randul sau, ministrul georgian de externe, Grigol Vasadze, a afirmat ca Tbilisi doreste sa stimuleze in continuare componenta economica a excelentelor relatii romano-georgiene si sa sporeasca implicarea Romaniei in ceea ce priveste sectorul energetic.

El a mentionat ca discutiile cu ministrul Teodor Baconschi au vizat si perspectivele Georgiei de apropiere fata de UE si NATO.

"Ambele tari suntem foarte interesate de securitatea in regiune. Romania ne este un drag vecin si Marea Neagra a constituit intotdeauna o punte, asa cum au privit-o ambele tari", a conchis seful diplomatiei de la Tbilisi. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#georgia, #participare, #proiecte de dezvoltare regionala , #stiri Teodor Baconschi