MAE trebuie sa disponibilizeze peste 500 de angajati

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 09:05
1894 citiri
MAE trebuie sa disponibilizeze peste 500 de angajati

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat intr-un interviu acordat Deutsche-Welle ca trebuie disponibilizate, la MAE, 573 de persoane, adaugand ca acest lucru va determina si inchiderea de oficii consulare sau ambasade, precizeaza Mediafax.

"

Deocamdata trebuie sa disponibilizam 573 de persoane dintre posturile ocupate. Asta va duce si la decizia de a inchide anumite oficii consulare sau chiar ambasade ", a spus Baconschi intr-un interviu acordat Deutsche-Welle si publicat, joi, in pagina electronica.

Ministrul a apreciat ca astfel "raza (...) de actiune internationala se va scurta".

"Nu s-au luat inca aceste decizii, ma voi sfatui in aceasta privinta cu Presedintele si cu Premierul. Economia facuta prin inchiderea unei ambasade este mai mica decat costul politic si financiar al redeschiderii ei dupa 5 sau 10 ani. Impactul global pe bugetul mare al Romaniei al unei asemenea economii de la Ministerul de Externe este infim ", a mai spus el.

Potrivit HG 100/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Externe, postata pe site-ul Ministerului, numarul maxim de posturi in minister este de 2.499, exclusiv demnitarii si cabinetul ministrului, din care 811 in centrala MAE, exclusiv demnitarii si cabinetul ministrului.

#mae disponibilizari angajati ambasada , #stiri Teodor Baconschi