Pavilionul Romaniei la Expo 2010 Shanghai a costat 19 mil lei

Joi, 29 Iulie 2010, ora 12:47
1135 citiri
Pavilionul Romaniei la Expo 2010 Shanghai a costat 19 mil lei

Construirea pavilionului Romaniei la expozitia mondiala de la Shanghai, ce are loc intre 1 mai si 31 octombrie, precum si evenimentele organizate, au costat statul roman circa 19 milioane lei, a declarat joi ministrul afacerilor externe, Teodor Baconschi, intr-o conferinta de presa la Shanghai, precizeaza NewsIn.

"Suma necesara construirii pavilionului Romaniei, precum si a evenimentelor organizate, a fost de 27 milioane lei, alocati in etape si amputati intai cu 10%, apoi cu 20%, deci scadem 30% din suma initiala (n.r. din caza reducerilor bugetare)", a afirmat joi Teodor Baconschi, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei la Expo 2010.

Acesta considera, totodata, ca pavilionul tarii noastre este "unul destul de curajos din punct de vedere conceptual".

Pavilionul Romaniei are forma de glob de sticla si are in medie 24.000 de vizitatori zilnic.

De asemenea, Baconschi a mai spus ca, in prezent, se poarta negocieri cu autoritatile chineze pentru a reloca pavilionul tarii noastre intr-un alt centru comercial dupa incheierea expozitiei, la 31 octombrie 2010.

Pavilionul Romaniei a avut, de la deschidere si pana acum, doua milioane de vizitatori, ministrul estimand totodata circa sapte milioane de vizitatori in total, pana la sfarsitul targului, in 31 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pavilion, #expo, #shanghai , #stiri Teodor Baconschi