Turismul din Malta, un exemplu pentru Romania

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 12:38
1565 citiri
Turismul din Malta, un exemplu pentru Romania

Ministrul de externe Teodor Baconschi a declarat joi,intr-o conferinta de presa cu omologul maltez, Tonio Borg, ca Romania poate invata din turismul Maltei,tara cu 400.000 de locuitori, ce primeste anual de trei ori mai multi turisti si pe care 70.000 de romani o vizitasera in 2008, inainte de criza, conform NewsIn.

"Cred ca in domeniul turismului, imediat ce recesiunea va ramane in urma noastra, atat romani in Malta, cat si cetateni maltezi in Romania, acesta este un canal fara indoiala cu un potential bun. Domnul ministru imi spunea ca in 2008, inainte de criza, 70.000 de romani au vizitat Malta.

Trebuie sa spunem ca la o populatie de 400.000 de locuitori, maltezii primesc 1.200.000 de turisti anual. Deci, in mod evident aveti un turism de calitate, de nisa, hoteluri de cinci stele, o gama de servicii excelenta oferite turistilor si cred ca putem si invata", a afirmat ministrul Baconschi.

El s-a declarat, de asemenea, impresionat de experienta Maltei cu scolile de limba engleza.

"Engleza este a doua limba oficiala in Malta. Malta este o destinatie turistica foarte atractiva si ati deschis peste 40 de scoli de vara private si publice pentru turisti din intreaga lume, care vor sa combine o vacanta frumoasa cu perfectionarea limbii engleze.

Mi se pare un exemplu de smart power foarte bun si cred ca si noi ne-am putea, in aceeasi logica, inspira pe viitor, pentru a completa oferta romaneasca in materie de turism", a adaugat seful diplomatiei romane.

Ministrul Baconschi a semnat, joi, cu omologul sau din Malta protocolul de cooperare intre cele doua ministere ale Afacerilor Externe, apreciind ca acesta va permite celor doua tari sa-si compare punctele de vedere intr-un mod sistematic.

"Nu ne vom limita la consultari politice, vom incerca sa ne focalizam si pe chestiunile legate de schimburile comerciale, de investitii, de dimensiunea cooperarii culturale si stiintifice. Cred ca relatia traditionala foarte buna dintre Romania si Malta poate profita de auspiciile apartenentei noastre la UE, pentru a se dezvolta si in viitor", a declarat Baconschi.

El a mentionat ca Malta este un actor regional foarte activ si in formatele de cooperare legate de Marea Mediteraneana, de spatiul mediteranean.

"Dar, bineinteles ca si in noua dinamica europeana, post Lisabona, suntem dornici sa ne sprijinim reciproc, asa cum ne vom sprijini reciproc si in politica noastra de sustinere a unor candidaturi in organizatiile internationale", a mai anuntat Baconschi.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#turism, #malta, #romania , #stiri Teodor Baconschi