Schengen, cel mai spectaculos esec al Romaniei in relatia cu UE

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 14:26
2066 citiri
Schengen, cel mai spectaculos esec al Romaniei in relatia cu UE

Presedintele Comisiei de Aparare a Senatului, Teodor Melescanu (PNL), a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca amanarea aderarii la Schengen era o decizie de asteptat, precizand ca este unul dintre esecurile cele mai spectaculoase ale Romaniei in relatia cu UE, care trebuie asumat real.

El a spus, raspunzand unei intrebari, ca afirmatia ministrului ungar de Interne merita comentata.

Melescanu, fost ministru de Externe, a precizat ca "era o decizie de asteptat si unul dintre cele mai spectaculoase esecuri".

"Era o decizie asteptata. E unul dintre esecurile cele mai spectaculoase pe care Romania le-a avut in relatia cu UE. E o responsabilitate care trebuie asumata", a sustinut liberalul.

Senatorul PNL a mai spus ca acest esec al Romaniei nu este doar unul politic, ci unul care afecteaza viata cetatenilor.

"Acest esec trebuie sa fie asumat, iar guvernarea sa ia masuri in acest sens, in asa fel incat sa nu fie doar o asumare politica la nivel declarativ, la televiziuni, ci o asumare reala.

Nu pot sa-mi explic cum un stat ca Romania, dupa atatea semnale primite de la nivel inalt, cum ar fi cele date de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, sa nu fie capabila sa negocieze masurile care sa-i permita realizarea acestui obiectiv", a conchis Melescanu.

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen nu va avea loc in martie, cele doua tari putand fi integrate in spatiul Schengen cel mai devreme in octombrie, a declarat, miercuri, ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, citat de agentia dpa, conform NZZ.ch.

Presedintele Comisiei de politica externa din Camera Deputatilor, Korodi Attila, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca afirmatiile ministrului ungar de Interne au fost "redate gresit", precizand ca partea ungara s-a angajat sa sustina intrarea Romaniei in Schengen la termenul stabilit, in martie 2011.

#aderare, #amanare, #cetateni, #esec, #romania, #schengen , #stiri Teodor Melescanu