Sectie noua de terapie intensiva nou-nascuti la spitalul Marie Curie: Vezi la cat se ridica investitia

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 14:24
2005 citiri
Sectie noua de terapie intensiva nou-nascuti la spitalul Marie Curie: Vezi la cat se ridica investitia

O noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti a fost inaugurata marti la spitalul Marie Curie din Capitala, investitia totala ridicandu-se la peste 2,1 milioane de euro.

Fata de vechea sectie, care avea o capacitate de 11 paturi si o suprafata de 190 mp, corpul de cladire care gazduieste acum noua sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti are patru niveluri, o capacitate de 27 de paturi si o suprafata totala de 1.600 mp.

"Sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la spitalul Marie Curie avea si are in continuare cele mai bune rezultate si cea mai mica rata de mortalitate neo-natala din tara, apropiindu-se de media din centrele europene de prestigiu. Inainte reuseam sa tratam, anual, aproximativ 200 de nou-nascuti sau copii nascuti prematur cu boli, malformatii sau traumatisme diverse. Insa din cauza lipsei de spatiu, eram nevoiti sa refuzam tot atatia copii de la internare, ceea ce pentru multi insemna lipsa unei sanse la viata. De aceea, extinderea sectiei de terapie intensiva nou-nascuti era absolut necesara. Am reusit (...) sa construim cea mai moderna sectie din sud-estul Europei si sunt foarte mandru de aceasta reasezare unica in Romania", a declarat seful sectiei de terapie intensiva nou-nascuti, dr. Catalin Cirstoveanu, la evenimentul de inaugurare.

Noua sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti dispune de incaperi individuale pentru fiecare pacient, dotate cu gaze medicale, climatizare si monitorizare individuala, spatii speciale pentru parinti, un spatiu de training, spatii pentru personalul medical, pentru consilierea psihologica a parintilor, precum si sali de consultatie.

Sectia dispune si de o solutie de telemedicina care permite transmiterea de imagini video si parametri medicali in timp real pentru urmarirea semnelor vitale ale pacientilor. Implementata pe tehnologia 4G, solutia este o premiera tehnologica in Romania si permite accesul facil si securizat la datele medicale de la distanta. Astfel, medicii au posibilitatea sa observe de la distanta starea pacientilor. De asemenea, chiar si medicii din alte tari ii pot vedea si monitoriza pe pacienti prin intermediul unei conexiuni 4G sau 3G.

Doctorii au fost echipati cu tablete pentru monitorizarea permanenta a pacientilor.

Solutia de telemedicina cuprinde si un car de teleprezenta, care se deplaseaza autonom in orice loc din sectie si spital si poate face transmisiuni de voce si date oriunde in lume si poate fi conectat la un ecograf sau la un computer pentru a transmite in mod securizat datele pacientilor sau imagini ale acestora.

Investitia totala in constructia si amenajarea noii sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti de la spitalul Marie Curie este de 2.165.000 de euro, din care 1.400.000 de euro reprezinta contributia Fundatiei Vodafone, 615.000 euro fonduri proprii si fonduri stranse din donatii prin sms de catre Asociatia Inima Copiilor, iar 150.000 de euro sunt fonduri ale spitalului.

La evenimentul de inaugurare, printre participanti s-au numarat presedintele onorific al Fundatiei Vodafone Romania, Irina Margareta Nistor, ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, si CEO Vodafone Romania, Inaki Beroetta.

#sec ie terapie intensiva, #spital Marie Curie, #investi ie spital Marie Curie , #Investitii