Cercetarea e la pamant. Unde se mai angajeaza cercetatorii Romaniei

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 12:01
2223 citiri
Cercetarea e la pamant. Unde se mai angajeaza cercetatorii Romaniei

Stiinta si cercetarea sunt domenii aproape uitate in tara noastra din cauza lipsei de finantare, iar cei care cauta un astfel de loc de munca ar trebui sa se orienteze de la inceput spre tari unde inca se folosesc termeni precum "cercetator" sau "om de stiinta". Exista totusi cateva ramuri ale industriei in care inca se mai cauta oameni cu astfel de experienta, chiar daca ei nu vor primi si statutul colegilor din alte tari. Cele mai multe locuri de munca pot fi gasite in chimie si biochimie, dar sanse au chiar si cei cu experienta in protectia mediului.

O firma de consultanta din Bucuresti cauta un specialist in biotehnologii pentru implementarea unui proiect de cercetare finantat printr-un program european. Candidatul ideal are nevoie de studii superioare si cel putin opt ani de experienta profesionala similara dovedita. Constituie un avantaj atestatele sau certificatele obtinute in domeniile economic, juridic sau tehnic.

Aceeasi compania are nevoie si de un specialist in domeniul mediului. Acesta trebuie sa aiba studii superioare finalizate, cel putin opt ani experienta in domeniu. De asemenea, reprezinta un avantaj atestatele sau certificatele obtinute in domeniile economic, juridic sau tehnic.

Tot in Bucuresti, o companie romaneasca specializata in fabricarea si comercializarea produselor farmaceutice destinate terapiilor parenterale si medicinei de urgenta cauta un chimist pentru laboratorul fizico-chimic.

Acesta trebuie sa aiba cunostinte generale despre sistemul GMP si GLP, experienta in activitatea de laborator, cunostinte operare si analiza HPLC, UV-VIS, IR. Studiile postuniversitare in domeniu constituie un avantaj. Chimistul va efectua analize fizico-chimice pentru produse finite si intermediare, va elabora, dezvolta si valida metodele analitice pentru produse injectabile si va intocmi documentatia activitatilor mentionate.

Afla mai multe pe Ziare.com.

#cercetare, #cercetatori, #angajati, #angajari , #stiri Terapia