Cum sa obtii feedback de la angajati

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 15:32
4643 citiri
Cum sa obtii feedback de la angajati

Chiar daca organizatia pe care o conduci nu este una foarte mare, trebuie sa stii ca angajatii reactioneaza in acelasi mod, indiferent de mediul in care lucreaza. Demonstreaza-le ca esti interesat de parerea lor si da-le ocazia sa vorbeasca, in caz contrar atitudinea lor ar putea afecta productivitatea, moralul si chiar situatia financiara a organizatiei pe care o conduci, te sfatuiesc expertii in HR citati de Inc.com. 

Comunicarea actioneaza ca o terapie si ii determina pe angajati sa simta ca fac si ei parte din echipa, sustin specialistii.

Companiile de succes au gasit modalitati mai inteligente de a implica salariatii in evolutia organizationala, folosind mai mult decat un caiet de reclamatii, iar rezultatele sunt cat se poate de vizibile.

Sondajele de opinie, o metoda eficienta de a obtine feedback

Specialistii recomanda sondajele realizate in mod regulat, dar sustin ca nu ar trebui facute la un interval mai mic de un an pentru ca angajatii si-ar putea pierde interesul daca se simt sub presiunea de a oferi feedback prea des.

Principalul subiect de care sunt angajatorii interesati este nivelul la care angajatii simt o conexiune fata de companie.

Intrebarile difera, insa concluzia finala trebuie sa fie clara pentru angajator.

Trebuie sa afli pentru cat timp planuieste angajatul sa ramana in compania ta si care este parerea sa despre problemele de sanatate si siguranta, la munca.

Chestionarele trebuie completate intr-un timp specificat cat se poate de clar, in perioade in care nu se pleaca in concediu sau chiar cand se fac angajari, pentru a permite angajatilor sa se concentreze asupra raspunsurilor.

Foloseste orice metoda de a aduna informatia

Vechea “cutie pentru reclamatii” este inca o modalitate foarte buna de a le arata angajatilor ca iti pasa de parerea lor, in afara sondajelor anuale.

Ia in considerare un portal online unde angajatii pot scrie comentarii sub anonimat.

Companiile de succes instruiesc angajatii inca din perioada de training in ceea ce priveste importanta feedback-ului lor pentru organizatie, tocmai pentru a evita eforturile ulterioare.

Asigura-te ca angajatii coopereaza

Daca respondentii sunt protejati de anonimat, ei vor oferi raspunsuri cu adevarat sincere, intrucat parerea lor nu le poate aduce sanctiuni.

Expertii sustin ca daca vrei sa primesti feedback de la angajati, atunci ar trebui sa apelezi la managerii de top pentru aceasta cerinta.

Influenta si respectul castigat de ei in fata membrilor companiei de-a lungul timpului iti pot fi de folos in aceste situatii.

In ceea ce priveste oferirea de stimulente pentru participarea la sondaj, parerile expertilor sunt foarte diferite.

In timp ce unii se opun vehement acestei idei, altii considera ca spiritul de competitie ii poate determina pe angajati sa coopereze.

Foloseste feedback-ul obtinut

Cea mai proasta alegere pentru o companie poate fi sa solicite angajatilor feedback si apoi sa nu faca nimic cu acesta.

Este extraordinar de important ca angajatii sa simta ca parerea lor a fost ascultata pentru a le pastra fidelitatea in perspectiva unui noi sondaj, anul urmator.

Ei se vor simti luati in considerare doar atunci cand vei aparea in fata membrilor companiei cu o lista de aspecte care trebuie imbunatatite, realizata chiar din raspunsurile lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#angajati, #companie, #feedback, #parere , #stiri Terapia