Cum te descurci cu un sef dificil

Joi, 19 August 2010, ora 11:56
2904 citiri
Cum te descurci cu un sef dificil

Nu toti managerii sunt performeri. Unii dintre ei, ajunsi la conducerea unui departament printr-un concurs al sortii, au efecte negative asupra mediului de lucru si, intr-un final, asupra rezultatelor financiare ale companiei.

Iata cateva sfaturi care sa te ajute atunci cand ai de-a face cu un sef dificil:

Micro-managerul

Micro-managerul simte nevoia de a verifica in mod constant angajatii pentru a-si proteja pozitia sau a-si exercita autoritatea.

Daca ai de-a face cu un astfel tip de sef, incearca sa-i comunici la timp task-urile pe care le-ai indeplinit, sa-i trimiti e-mailuri sau sa anticipezi problemele care pot aparea in cadrul companiei si sa te gandesti deja si la o serie de solutii.

Seful indecis


Daca seful tau nu stie ce vrea sau nu iti poate exprima clar acest lucru, ai putea avea un sentiment ca iti irosesti timpul petrecut la job.

Pentru a scapa de acest sentiment este recomandat sa pui intrebari si sa iei notite.

Reaminteste-i care sunt responsabilitatile tale.

Seful de negasit

Ai nevoie de seful tau pentru a aproba un comunicat de presa, si brusc - e de negasit! Sau i-ai trimis un e-mail important la care n-ai primit raspuns de mai multe zile.

O strategie pe care ai putea-o folosi atunci cand ai de-a face cu un sef care dispare tocmai atunci cand ai nevoie de el este sa te informezi care este stilul preferat de comunicare si sa-l pui in aplicare.

Spre exemplu, daca e-mailurile pe care le trimite nu sunt niciodata mai lungi decat patru paragrafe, adopta acelasi stil cand ii trimiti o solicitare.

Seful "prea deschis"


Unii sefi folosesc angajatii ca terapeuti, spunandu-le acestora multe detalii din viata personala, de la divort si pana la realizarile copiilor lor.

Incearca sa folosesti acest lucru in avantajul tau. Daca seful tau vrea sa-ti vorbeasca fata in fata, directioneaza discutia catre problemele cu adevarat importante pentru companie.

#angajati, #deficil, #probleme, #responsabilitati, #sef , #stiri Terapia