Esti extravertit? Vezi ce job ti se potriveste

Marti, 21 Iunie 2011, ora 15:33
3063 citiri
Esti extravertit? Vezi ce job ti se potriveste

In momentul in care extravertitii isi cauta un loc de munca, majoritatea se uita dupa un job in care sa nu simta constrangerile clare ale muncii la birou. 

Pentru a gasi jobul care ti se potriveste cel mai bine, tot ce trebuie sa faci este sa iti dai seama ce apreciezi cel mai mult la un loc de munca.

Fie ca este vorba de un mediu de lucru colegial, fie de posibilitatea de a lucra in echipa sau chiar o atmosfera informala de lucru, multe posturi se potrivesc “ca o manusa” celor cu personalitati puternice.

Daca ti se pare dificil sa iti dai seama ce ti se potriveste, MSN te ajuta cu o lista de joburi perfecte pentru extravertiti.

Specialist in resurse umane

Unii extravertiti au foarte mari sanse sa evolueze profesional intr-un departament de HR.

Activitatea de management a resurselor umane necesita un contact permanent cu diferiti candidati, iar deciziile de angajare necesita o inteligenta emotionala foarte mare, lucru adeseori intalnit la personalitatile extravertite.

Mai mult decat atat, specialistii in HR au ocazia de a fi zilnic in contact si cu alte departamente din organizatie, precum finantele sau marketingul.

Actor

Majoritatea extravertitilor isi fac de fiecare data cand vorbesc o audienta aprobatoare, exact asa cum un actor se urca pe scena si asteapta aplauze.

Actorii sunt atrasi de oamenii din aceeasi profesie si nu reusesc foarte usor sa isi pastreze legaturile cu toate cunostintele.

Unii actori pun capat meseriei din nevoia de a avea un job stabil si mai bine platit, insa continua sa isi puna in practica talentele de comunicare.

Specialist in Relatii Publice

Doar un extravertit poate sa faca fata ritmului in care lucreaza presa, de aceea rolul de specialist in Relatii Publice este perfect pentru ei.

Extravertitii isi pot construi cu usurinta relatii pe temen lung, absolut necesare pentru relationisti, si se vor bucura de sursa de energie constanta pe care munca alaturi de oameni o ofera.

Caracteristic extravertitilor este si capacitatea de a avea un numar mare de cunostinte, iar asta este esential pentru succesul in PR.

Director de vanzari

O pozitie pe vanzari este aproape in totalitate orientata catre client si se potriveste perfect extravertitilor care cauta mereu sa aiba parte de interactiune.

Castigurile pe baza de comision reprezinta un risc placut si doza zilnica de adrenalina necesara extravertitului

Medic de Urgenta

Medicina de urgenta este un domeniu care te epuizeaza atat fizic, cat si mental.

Medicii de la Urgente au ocazia foarte des sa isi foloseasca aptitudinile de comunicare interpersonale pentru a face fata cu succes in situatiile de stres maxim.

Consultant financiar

Consultantiului financiar care se simte foarte bine petrecand timpul cu oamenii ii este mult mai usor sa castige clienti, datorita  aptitudinilor de comunicare necesare in acest job.

In acelasi timp, consultantii trebuie sa inteleaga teama clientilor fata de risc, pe langa regulile financiare.

Capacitatea de a explica diferite instrumente financiare in termeni cat mai uzuali este o alta provocare a jobului, incantatoare pentru extravertiti.

Specialist in fizioterapie

Munca alaturi de oameni si rezultatele vizibile ale terapiei sunt foarte potrivite pentru un om extravertit. Interactiunea cu pacientii creeaza o atmosfera placuta si multumitoare pentru cei cu o astfel de personalitate.

Singura provocare in acest job este rabdarea necesara intr-un proces de vindecare, alaturi de capacitatea de a face fata momentelor frustrante care apar inevitabil, in aceasta meserie.

#alegi un job, #extravertit, #job, #job perfect, #job perfect pentur extravertiti, #log de munca , #stiri Terapia