Indienii mizeaza pe piata farmaceutica din Romania

Luni, 17 Decembrie 2007, ora 10:02
1336 citiri
Indienii mizeaza pe piata farmaceutica din Romania

Romania ar putea deveni in scurt timp un important punct de interes pentru companiile farmaceutice din India, informeaza India Times.Motivele principale ale interesului ridicat manifestat de companiile indiene pentru investitiile in Romania sunt costurile de productie destul de scazute si posibilitatea de extindere pe intreaga piata europeana.

De altfel, compania indiana Ranbaxy a realizat una dintre cele mai importante tranzactii ale anului 2006 in Romania: cumpararea producatorului romanesc de medicamente "Terapia", pentru care s-au platit circa 320 de milioane de dolari.

Cresterea rapida a profitului inregistrat de Ranbaxy dupa achizitionarea "Terapia" a atras atentia mai multor companii farmaceutice indiene, care lupta acum pentru cumpararea LaborMed, un alt important producator de medicamente din Romania.

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=334688>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.