Anularea concediului de 10 zile taie din bugetul pentru investitii

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 16:22
1165 citiri
Anularea concediului de 10 zile taie din bugetul pentru investitii

Neaplicarea masurii de trimitere a bugetarilor in concediu fara plata pentru 10 zile obliga Guvernul sa taie din cheltuielile pentru investitiile ce urmau sa fie facute in infrastructura, invatamant si sanatate, a declarat joi, pentru NewsIn, prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan. 

"In conditiile in care Curtea Constitutionala a amanat decizia pentru masura celor 10 zile de concediu fara plata, trebuie gasite alte solutii pentru reducerea cheltuielilor.

Va fi facuta o analiza a investitiilor prevazute pentru acest an si ar putea fi facute transferuri de bani de la investitii prevazute, dar care nu s-au facut inca, in sanatate, invatamant sau infrastructura", a afirmat Stolojan.

El a avertizat ca Romania va fi supusa unor "riscuri incredibile" daca intrerupe acordul cu Fondul Monetar International (FMI), in conditiile in care se va afla in situatia de a plati dobanzi foarte mari pentru imprumuturile de pe piata externa.

"Romania mai are 6-12 luni sa-si puna ordine in cheltuieli si o eventuala intrerupere a acordului cu FMI si Comisia Europeana ar supune tara noastra la riscuri incredibile, din cauza cresterii dobanzilor pe plan mondial.

Ma astept ca dobanzile la euro si la dolari sa creasca, intrucat tarile vor trebui sa lupte impotriva inflatiei si a riscurilor cauzate de cresterea datoriei publice, in urma investitiilor pe care le-au facut in economie", a spus Stolojan.

"In mod normal", Romania ar fi trebuit sa primeasca in acest an transa de imprumut de la FMI, dar "situatia actuala a Romaniei, obliga Fondul sa-si ia masuri suplimentare de siguranta pentru acordarea banilor", a apreciat liderul PDL.

Reprezentantii FMI "sunt pusi intr-o situatie delicata si nu pot merge sa ceara in boardul FMI acordarea celei de-a treia transe Romaniei, in conditiile in care nu pot discuta cu un Guvern si nu exista siguranta aplicarii legilor convenite cu Executivul de la Bucuresti", a mai spus Stolojan. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#bugetari, #concediu, #guvern, #investitii, #plata , #stiri Theodor Stolojan