Boc: contractele pe bani europeni, reziliate daca nu se respecta termenele stabilite

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 23:19
1218 citiri
Boc: contractele pe bani europeni, reziliate daca nu se respecta termenele stabilite

Premierul Emil Boc i-a avertizat, sambata, pe primarii si presedintii de Consilii Judetene prezenti la reuniunea PDL de la Drobeta Turnu Severin ca daca nu implementeaza proiectele cu fonduri europene in termenele stabilite va rezilia contractele fara sa tina cont de "culoarea politica", informeaza Mediafax. 

Premierul a spus, dupa intalnirea cu primarii si presedintii de Consilii Judetene, la care au participat si o parte a ministrilor, ca a avertizat autoritatile locale sa implementeze in termenele stabilite proiectele cu fonduri europene pentru ca in caz contrar contractele vor fi reziliate.

"Mesajul meu este foarte clar: indiferent de administratie, indiferent de culoarea politica a acesteia, autoritatile locale care nu implementeaza proiectele cu fonduri europene in termenul si graficul stabilit vor avea contractele reziliate. Nu ne permitem ca tara sa pierdem bani pentru o administratie sau o alta culoare politica.

Am atras atentia colegilor nostri ca nu voi tine cont de culoarea politica a primarilor sau presedintilor de consilii judetene atunci cand vom trece la rezilierea contractelor", a afirmat Boc.

Biroul National Permanent National al PDL s-a reunit, sambata, la Drobeta Turnu Severin.

La intrunire au paticipat liderul PDL, premierul Emil Boc, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Anca Boagiu, Daniel Funeriu, Roberta Anastase, precum si aproximativ 250 de primari PDL si presedinti de consilii judetene.

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, la finalul reuniunii, ca discutiile, care au durat aproximativ sapte ore si s-au desfasurat cu usile inchise, s-au axat pe prioritatile administratiei publice locale pentru 2011, pe descentralizare si accelerarea procesului de absorbtie a fondurilor europene.

Potrivit acestuia, au fost discutate proiectele de dezvoltare locala, in conditiile in care Romania are la dispozitie peste 30 de miliarde de euro, fonduri europene, care trebuie absorbite pana in 2013.

Flutur a aratat ca Romania este "la jumatatea perioadei de absorbtie a fondurilor europene" si ca autoritatilor locale le-au fost cerute proiecte clare pentru infrastructura, in special pentru infrastructura de drumuri, "care nu arata prea bine". 

#bani, #boc, #contracte, #europeni , #stiri Theodor Stolojan