Scenariu DUPA CRIZA: Smecheri care promit aberatii si instaureaza DICTATURA

Luni, 27 Iunie 2011, ora 23:20
2195 citiri
Scenariu DUPA CRIZA: Smecheri care promit aberatii si instaureaza DICTATURA

Grecia, alaturi de alte state din sudul Europei, nu mai are nicio sansa de salvare, este de parere Varujan Pambuccian. In opinia acestuia, conducerea lumii va reveni unei noi generatii de "smecheri din politica", care vor promite aberatii si vor instala o dictatura. "Am mai vazut asta in anii '30. Odata cu adancirea crizei si saracirea oamenilor, acestia se vor trezi. Omenirea trebuie sa mai treaca inca o data prin mizeria asta", a declarat Pambuccian, pentru Bloombiz.ro.

Theodor Stolojan crede ca economia romaneasca este afectata de toate bancile din Romania, nu doar de cele cu capital grecesc.

Acesta crede ca institutiile financiare grecesti au contribuit la dezvoltarea economica a Romaniei dar tot ele au dus si la vulnerabilitatea in care s-a aflat Romania la sfarsitul lui 2008, prin creditarea foarte laxa facuta cu multi bani veniti din afara.

Marimea creditelor declarate indoielnice nu reflecta decat rezultatele politicii de credit duse pana la sfarsitul lui 2008, este de parere Theodor Stolojan. "Bancile cu capital grecesc din Romania nu tin banii, ii au plasati in credite.

Daca se considera ca in Romania nu sunt oportunitati de creditare, n-or sa stea cu banii aici", a mai subliniat prim vice-presedintele PDL.

"Profitabilitatea bancilor elene in Romania este mare din moment ce au aceasta capacitate de a constitui provizioane foarte mari. Nu vor fi alimentate in continuare cu resurse, cum a fost inainte de 2009, dar asta e o situatie generala", a adaugat acesta.

Daca la inceput, multinationalele au educat antreprenoriatul romanesc, acum pot "contamina" intreg sistemul bancar, spune deputatul Varujan Pambuccian.

Acesta crede ca riscul major din Grecia se poate transfera cu usurinta si catre subsidiarele bancilor din Romania si ca guvernele ar trebui sa se concentreze pe inlocuirea actualului mecanism monetar.

"Este vorba de sustinerea monedei prin echivalarea ei cu aur, argint sau alt sistem compozit. Masa monetara nu va mai fi atat de elastica, dar nici nu se vor mai face prostiile din ultimii 40 de ani de cand SUA a rupt legatura dintre dolar si aur.

Ne vom intinde cat ne e plapuma. Nu cred ca o banca trebuie salvata cu banii nostri. De ce sa platesc eu impozite ca sa fie salvat contul unuia la o banca cu care nu am nici o treaba?!", a declarat Varujan Pambuccian pentru Bloombiz.ro.

Pe de alta parte, Matei Paun considera ca Executivul ar fi fortat sa cumpere subsidiarele bancilor grecesti in cazul in care aceste banci nu-si mai ating pragul de minima capitalizare. Acesta este de parere ca implicarea bancilor private in salvarea Greciei ar fi cea mai buna solutie pentru ca "ar atinge si buzunarele investitorilor".

"Ei au raspunderea de a ghida strategia bancilor. Altfel, transformam toata aceasta operatiune intr-o subventie pentru investitorii privati. Asta va duce la repetarea crizei", a mai adaugat Matei Paun.

Varujan Pambuccian spune ca suntem deja la inceputul unui "proces ingrozitor". "Ce se intampla acum in lume e consecinta celor doua forme de socialism prin care am trecut cu totii, in care an dupa an s-a cheltuit mai mult decat s-a produs. Acum am ajuns la scadenta.

State precum Grecia, dar si alte tari din sudul Europei si o parte din zona mediana a Europei, nu au nici o sansa sa fie salvate. Sistemele politicile se vor transforma in lucruri care ne vor aduce aminte de anii 30", a mai precizat Pambuccian.

In opinia sa, la carma lumii va veni o "generatie de smecheri din politica" care vor promite aberatii si vor instala o dictatura. "Am mai vazut asta in anii '30. Odata cu adancirea crizei si saracirea oamenilor, acestia se vor trezi. Omenirea trebuie sa mai treaca inca o data prin mizeria asta".

Sfarsitul incepe cu Grecia…

In statul elen, aceasta situatie a fost provocata de faptul ca populatia munceste din ce in ce mai putin, este de parere Varujan Pambuccian, care explica povestea tragica a Greciei prin prisma lipsei de forta de munca din statul elen.

Populatia elena a mostenit proprietati pe care le-a inchiriat, implicandu-se in industria de turism. "In momentul in care iti pierzi obisnuinta de a munci este foarte greu sa iesi dintr-o situatie extrema economica" a mai spus deputatul.

In opinia liderului minoritatilor din Romania, bancile reprezinta cauza falimentului Greciei, dar cu siguranta vor fi si victimele acesteia.

"Bancile reprezinta cauza pentru ca au dat credite in mod irational si vor deveni victime pentru ca multi nu pot plati acele credite si la un moment dat nici statele nu vor mai avea puterea de a acoperi datoriile neplatite".

"Grecia este un prim simptom al unei boli majore care ne cuprinde pe toti. Romania sta al nabii de bine macroeconomic, dar nu va avea mintile in cap si va intra in acest joc. Nu vom evita intrarea in nenorocirea asta globala, mai ales ca suntem la inceputul ei.

La sfarsitul acestui an vom mai avea o cadere in SUA, urmata de una majora in China", a conchis Varujan Pambuccian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #dictatura, #faliment grecia, #socialism, #theodor stolojan, #varujan pambuccian , #stiri Theodor Stolojan