Tim Cook: Apple va reincepe sa produca Mac-uri in SUA

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 16:08
1797 citiri
Tim Cook: Apple va reincepe sa produca Mac-uri in SUA
Foto: Ubergizmo

Apple planuieste sa investeasca peste 100 de milioane de dolari in 2013 pentru a reincepe productia de Mac-uri in SUA, mutand astfel o mica parte din productia actuala din China pentru aceste calculatoare.

"Anul viitor vom aduce o parte a productiei in SUA", a declarat CEO-ul Apple, potrivit Bloomberg.

Acest lucru nu inseamna, insa, ca Apple se va ocupa de productie, mai degraba compania din Cupertino va incheia parteneriate in acest scop, oferind investii de peste 100 de milioane de dolari, a precizat Tim Cook.

Aceasta investitie este redusa, in comparatie cu disponibilitatile financare Apple, de peste 120 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, miscarea gigantului din industria IT reflecta presiunea existenta asupra companiilor americane de a crea locuri de munca in tara din care provin.

"Nu cred ca avem responsabilitatea de a crea un anumit tip de joburi. Dar cred ca avem responsabilitatea sa cream locuri de munca", a afirmat Cook.

Multe din componentele iPhone si iPad se produc deja in SUA, inclusiv sticla speciala pentru ecranele acestor dispozitive.

In plus, Apple a reusit sa creasca numarul de locuri de munca in industria de software pentru mobile odata cu aparitia iPhone, pentru care s-a realizat un numar impresionant de aplicatii, a mai adaugat liderul Apple.

#productie Mac SUA, #productie Apple SUA, #investitii Apple SUA, #fabrici produse Apple, #slujbe Apple SUA, #locuri de munca Appple SUA , #stiri Tim Cook