Raport zilnic de tranzactionare 04/07/2007

Miercuri, 04 Iulie 2007, ora 17:52
1200 citiri

Indicii bursieri inregistreaza o sedinta de usoare variatii pozitive, cu exceptia indicelui BET-FI care s-a depreciat cu 1,24%, pana la valoarea de 87.033,82 puncte.

Lichiditate/Indici

Valoarea tranzactiilor din sedinta de azi este de 99,10 mil RON, cu 7% mai mare fata de valoarea inregistrata in sedinta de ieri. Treisprezece emitenti au reusit in sedinta de azi sa depaseasca valoarea de 1 milion de dolari: Societatile de Investitii Financiare, Broker Cluj, Transelectrica, Rompetrol Well Servicea, Petrom, Petromidia, Oltchim, Banca Transilvania si Banca Romana pentru Dezvoltare.

Obligatiuni

In piata obligatiunilor nu s-au inregistrat tranzactii in sedinta de azi.

Deal-uri

In sedinta de azi s-au inregistrat urmatoarele tranzactii DEAL: 5.489.800 actiuni Rompetrol Well Service (PTR) la pretul de 2,01 RON/actiune cu o valoare de 11,03 milioane RON si 674.300 actiuni SIF Oltenia la pretul de 4,34 RON/actiune, valoarea tranzactiei fiind de 2,92 milioane RON.

Top-uri

Cel mai mult in sedinta de azi s-au apreciat titlurile OIL Terminal (OIL) care au inregistrat o crestere de 14,95%, pana la pretul de 0,615 RON/actiune, iar cele mai mari scaderi au inregistrat titlurile Electroputere (EPT) ce au pierdut in sedinta de azi 14,52% inchiderea fiind realizata la 1,59 RON/actiune.

Evolutie SIF-uri

Societatile de Investitii Financiare inregistreaza o prima sedinta de usoara corectie, dupa aprecierile constante din ultima perioada, indicele BET-FI pierzand azi 1,24%, inchiderea fiind facuta la 87.033,82 puncte, foarte aproape de maximul istoric.

SIF Oltenia se depreciaza usor in sedinta de azi, cu 0,93%, inchiderea fiind facuta la 4,25 RON/actiune,dupa un maxim atins la 4,4 RON/actiune, pe un volum bun de 3,83 milioane de actiuni. SIF Transilvania se depreciaza puternic, dupa ce Tribunalul Brasov s-a pronuntat impotriva cererii Cocor SA privind anularea majorarii de capital, pierzand azi 6,67%, pretul de inchidere fiind de 2,66 RON/ actiune, aproape de minimul zilei, pe un volum de 2,7 milioane de actiuni.

Cele mai supraevaluate fata de NAV-ul calculat cf. Normelor CNVM sunt titlurile SIF Transilvania si SIF Muntenia.

Evolutie alte sectoare la Bursa

Banca Transilvania (TLV) inregistreaza o sedinta de apreciere foarte buna, de 4,76%, inchiderea fiind realizata la 0,88 RON/actiune, dupa un maxim stabilit la 0,885 RON/actiune, pe un volum de 4,89 milioane de actiuni. Emitentul a spart azi rezistenta de la 0,87 RON/actiune si a reusit sa inchida peste aceasta, in sedintele urmatoare ne asteptam la noi aprecieri si transformarea acestei rezistente intr-un nou suport.

Broker Cluj (BRK) continua sa se aprecieze puternic in prima parte a sedintei de azi, cand se atinge un maxim la 3,89 RON/actiune, dupa care emitentul incepe sa se erodeze usor, o parte a investitorilor marcand profitul foarte bun obtinut in ultima saptamana, inchiderea fiind realizata la 3,78 RON/actiune.

Santierul Naval Orsova (SNO) se apreciaza destul de bine in sedinta de azi, cu 3,33%, atingand un maxim de 18,9 RON/actiune, inchiderea fiind facuta ceva mai jos la 18,6 RON/actiune, dar pe un volum foarte mic. Lipsa vanzatorilor in piata, prognozata crestere a cifrei de afaceri destul de semnificativ in acest an, comenzi ce acopera si anul 2008, sunt premisele unor noi aprecieri in perioada imediat urmatoare, fiind foarte probabila spargerea rezistentei de la 20 RON/actine.

Albalact (ALBZ) are un volum foarte bun in sedinta de azi, fiind tranzactionate peste 1,1 milioane de actiuni, pe o crestere de 1,49%, inchiderea fiind realizata la 2,05 RON/actiune, dupa un maxim atins la 2,13 RON/actiune, apreciere determinata in principal de intentia de a face o noua majorare de capital social in toamna.

Info

In sedinta de azi, dupa o apreciere de 2,15%, indicele BET-C face un nou maxim istoric, valoarea de inchidere fiind de 6.784,42 puncte.

Opinia brokerului

Societatile de Investitii Finanaciare inregistreaza o prima sedinta de depreciere, dupa o apreciere foarte puternica inregistrata in ultima perioada, azi pierzand 1,24%, indicele BET-FI inchizand sedinta de azi la 87.033,82 puncte, foarte aproape de maximul istoric.

O parte a investitorilor a descis sa-si marcheze profiturile foarte bune obtinute, trendul ascendent fiind foarte puternic, iar amploarea acestuia i-a surprins pe multi investitori, acestia preferand sa-si conserve profiturile acumulate, fiind probabile noi corectii, insa de mica amploare.

Aprecieri foarte bune avem pe titlurile TMK-Artrom , Santierul Naval Orsova, Banca Transilvania si Banca Romana pentru Dezvoltare, emitenti cu rezultate financiare foarte bune si care au perspective de crestere bune pe termen mediu si lung. Pentru sedinta de maine sunt posibile unele mici corectii pe segmentul SIF-urilor.

Bloombiz