Raport zilnic de tranzactionare 06/07/2007

Vineri, 06 Iulie 2007, ora 19:39
1202 citiri

Valoarea tranzactiilor din sedinta de azi este de 45,04 mil RON, cu 40% mai mica fata de valoarea inregistrata in sedinta de ieri. Sapte emitenti au reusit in sedinta de azi sa depaseasca valoarea de 1 milion de dolari: Societatile de Investitii Financiare, Petromidia si Banca Romana pentru Dezvoltare. Indicii bursieri inregistreaza o sedinta de usoare variatii negative, cu exceptia indicelui BET-FI care s-a apreciat cu 0,22%, pana la valoarea de 87.482,60 puncte.

Deal-uri

In sedinta de azi s-a inregistrat o singura tranzactie DEAL cu 117.830 actiuni BRD la pretul de 28 RON/
actiune, in valoare de 3,3 milioane RON.

Top-uri

Cel mai mult in sedinta de azi s-au apreciat titlurile OIL Terminal (OIL) care au inregistrat o crestere de 14,89%, pana la pretul de 0,81 RON/actiune, iar cele mai mari scaderi au inregistrat titlurile UCM Resita(UCM) ce au pierdut in sedinta de azi 5,81% inchiderea fiind realizata la 0,47 RON/actiune.

SIF-uri

Societatile de Investitii Financiare inchid saptamana pe o usoara apreciere, doar 0,22%, indicele BETFI inchizand la 87.482,60 puncte, destul de aproape de maximul istoric.SIF Oltenia se apreciaza usor in sedinta de azi, cu 0,23%, inchiderea fiind facuta la 4,32 RON/actiune, dupa un maxim atins la 4,4RON/actiune, pe un volum destul de mic doar 1,34 milioane de actiuni.

In schimb SIF Moldova se depreciaza in sedinta de azi cu 1,07%, pretul de inchidere fiind de 3,7 RON/actiune, minimul zilei, dupa un maxim facut la 3,8 RON/actiune, volumul fiind la fel de foarte modest,0,85 milioane de actiuni.Cele supraevaluate fata de NAV-ul calculat cf. Normelor CNVM sunt titlurile SIF Transilvania si SIF
Muntenia.

Evolutie alte sectoare la Bursa

Banca Transilvania (TLV) dupa o apreciere foarte buna inregistrata in ultimele sedinte astazi avem o prima zi de corectie, in care pierde 1,69%, inchiderea fiind realizata la 0,87 RON/actiune, minimul zilei, pe un volum de 2,21 milioane de actiuni.

Sunt posibile noi marcari de profit in sedintele urmatoare si o stabilizare in intervalul 0,8-0,85 RON/actiune. Santierul Naval Orsova (SNO) se apreciaza foarte bine in sedinta de azi, cu 5,53%, atingand un maxim de 22 RON/actiune, inchiderea fiind facuta ceva mai jos la 21 RON/actiune, dar pe un volum mic.

Presiunea la cumparare s-a manifestat si in sedinta de azi, in piata existand putini vanzatori la actualele nivele de pret, fiind probabile noi aprecieri in sedintele urmatoare, fiind probabila in sedintele urmatoare spargerea rezistentei de la 22 RON/actiune.

TMK-Artrom (ART) are o sedinta de apreciere foarte mare pentru acest emitent, 11,78%, pretul de inchidere fiind de 57,9 RON/actiune, maximul zilei, nesperat in urma cu cateva saptamani.

Perspetivele unor rezultate financiare foarte bune in acest an, precum si lipsa vanzatorilor mari la actualele nivele de pret sunt cauzele aprecierilor foarte bune din ultima perioada, care probabil vor continua si in perioada urmatoare.Iproeb (IPRU) creste foarte puternic in sedinta de azi, cu 7,04%, inchiderea fiind realizata la 7,6 RON/actiune, dupa un maxim atins la 8,35 RON/actiune, pe un volum foarte bun de 0,3 milioane de actiuni.

Opinia brokerului

"Societatile de Investitii Financiare inchid saptamana pe o usoara apreciere, de 0,22%, valoarea de inchidere a indicelui BET-FI fiind de 87.482,60 puncte, foarte aproape de maximul istoric.

La actuale nivele de pret o parte a investitorilor si-au marcat profiturile foarte bune obtinute in ultima perioada, aprecierea fiind nesperat de mare intr-un interval de timp foarte scurt. Marcari de profituri s-au inregistrat si pe titlurile Bancii Transilvania (TLV) si Bancii Romana pentru Dezvoltare (BRD), aprecierile din ultima perioada fiind destul de semnificative.

Se observa o presiune foarte mare la cumparare pe titlurile TMK-Artrom(ART) si Santierul Naval Orsova (SNO), indicatorii financiari fiind foarte buni, acestea probabil vor continua aprecierea, avand in vedere si lichiditatea foarte mica pe aceste simboluri. La inceputul saptamanii viitoare sunt posibile noi marcari de profituri pe segmentul Societatilor de Investitii Financiare."

Bloombiz