Raport zilnic de tranzactionare 25/06/2007

Luni, 25 Iunie 2007, ora 17:06
1107 citiri

Valoarea tranzactiilor din sedinta de azi este de 49,66 mil RON, in scadere cu 35% fata de valoarea

Lichiditate/Indici

Indicii bursieri inregistreaza o sedinta de variatii usoare, in jur de 1%, cu exceptia indicelui BET-FI care s-a apreciat cu 2,72%, pana la valoarea de 82.938,43 puncte, astfel avem in sedinta de azi un nou
maxim istoric.

Obligatiuni

In piata obligatiunilor nu s-au inregistrat tranzactii in sedinta de azi.

Deal-uri

In sedinta de azi nu s-au inregistrat tranzactii DEAL.

Top-uri

Cel mai mult in sedinta de azi s-au apreciat titlurile Electroputere Craiova (EPT) care au inregistrat o crestere de 14,71%, pana la pretul de 0,975 RON/actiune, iar cele mai mari scaderi au inregistrat titlurile Zimtub (ZIM) ce au pierdut in sedinta de azi 15,00% inchiderea fiind realizata la 2,89 RON/actiune.

Evolutie SIF-uri

Societatile de Investitii Financiare incep saptamana pe o apreciere destul de buna, de 2,72%, dupa precizarile legate de pragul de 1% venite de la CNVM saptamana trecuta, astfel indicele BET-FI inchide la 82.938,43 puncte, nou maxim istoric.

SIF Oltenia atinge un nou maxim istoric in sedinta de azi la 4,18 RON/actiune, dupa o apreciere de 1,95%, valoare la care si inchide sedinta, dupa un minim facut la 4,05 RON/actiune, volumul tranzactionat fiind insa destul de mic, 2,06 milioane de actiuni. SIF Transilvania se apreciaza ceva mai puternic, cu 4,82%, pretul de inchidere fiind de 2,61 RON/actiune, dupa un maxim atins la 2,64 RON/ actiune, pe un volum de 2,24 milioane de actiuni.

Cele mai supraevaluate fata de NAV-ul calculat cf. Normelor CNVM sunt titlurile SIF Transilvania si SIF Muntenia.

Evolutie alte sectoare la Bursa

Broker Cluj (BRK) continua evolutia pe trend ascendent, astazi avem o apreciere de 1,38%, pretul de inchidere fiind de 2,93 RON/actiune, foarte aproape de maximul zilei, minimul zilei fiind facut la 2,9 RON/actiune, pe un volum de 0,21 milioane de actiuni. In sedintele urmatoare ne asteptam la noi aprecieri si o probabila depasire a rezistentei de la 3 RON/actiune, rezultatele financiare pe primele 5 luni fiind de natura sa incurajeze acest lucru.

Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD) se apreciaza usor in sedinta de azi, cu 1,17%, pretul de inchidere fiind de 26 RON/actiune, maximul zilei, pe un volum foarte mic, doar 25.220 de actiuni. Posibil ca in urmatoarea perioada sa avem o zona de acumulare in intervalul 1,11,2 RON/actiune.In sedintele urmatoare probabil vom avea un nou maxim istoric, emitentul probabil va urma tendinta generala a pieteti.

TMK-Artrom (ART) are o sedinta de usoara corectie, dupa aprecierea foarte buna inregistrata in sedinta de vineri, de 1,13%, inchiderea fiind facuta la 43,9 RON/actiune, minimul zilei, dupa un maxim facut la 46 RON/actiune. Sunt posibile usoare corectii in zilele urmatoare, dar pana in suportul de la 40 RON/actiune, acolo fiind un prag foarte puternic ce cu greu poate fi spart .

Dafora Medias (DAFR) inregistreaza o prima sedinta de apreciere, dupa mai multe zile de corectie, inchiderea de azi fiind facuta la 0,845 RON/actiune, dupa un minim facut la 0,83 RON/actiune. In urmatoarele sedinte putem avea noi aprecieri pe acest emitent.

Info piata

In sedinta de azi indicele BET-fi atinge un nou maxim istoric la 82.938,43 puncte, dupa o apreciere de 2,72% facuta azi.

Opinia brokerului

Bursa de la Bucuresti bifeaza o noua sedinta de aprecieri pe indici de data aceasta pe un volum mai redus al tranzactiilor, contrar evolutiei pietelor vest-europene care scad pentru a treia sedinta consecutiv.

Atat BET cat si BET-Fi au facut noi maxime istorice, BET-FI devenind cel mai rentabil indice de la Bucuresti cu un randament fata de finalul lui 2006 de 31,62%. Investitorii au reactionat la semnalul de cumparare pe SIF-uri dat dupa sedinta de joi, 21 iunie si continua sa-si completeze portofoliu cu actiuni SIF, acestea fiind printre putinele subevaluate fata de valoarea reala a detinerilor din portofoliu.

Fata de saptamana precedenta SIF-urile au urcat in medie cu peste 17% si cel mai probabil in curand vor urma si sedinte de corectii negative pe fondul tendintei normale de marcare a profitului pe termen scurt. Dintre blue-chip-uri doar Banca Transilvania a inregistrat o evolutie mai deosebita, urcand cu 1,3% pe o lichiditate buna. Actiunile cu capitalizare redusa au inregistrat o sedinta de corectii negative dupa aprecierile record din ultima perioada. Pentru maine ne asteptam ca si pe SIF-uri sa inceapa o temporizare a cresterilor daca dorim sa avem o tendinta de crestere sanatoasa pe acesti emitenti.

Bloombiz