Top 10 orase de milionari: Unde te poti izbi la tot pasul de cei bogati si puternici!

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 12:17
12824 citiri
Top 10 orase de milionari: Unde te poti izbi la tot pasul de cei bogati si puternici!
Foto: Pixabay

47% din bogatia globala este controlata de catre milionari. Unde ii poti intalni insa pe acesti fericiti ai sortii?

Ei bine, in mod paradoxal, desi cei mai multi milionari din lume provin din Statele Unite, doar un oras american figureaza in topul metropolelor pline cu bogatasi: New York, care ocupa a patra pozitie, cu cate un milionar la 21 de locuitori, anunta CNN Money.

Insa, daca vrei sa mergi umar la umar pe strada cu milionarii va trebui sa te orientezi catre orase din Europa, dupa cum indica analiza efectuata de redactorii Wealth Insight si Spear's.

Monaco este un loc intesat de oameni bogati, aproape unul din trei locuitori ai principatului fiind posesorul unei averi de peste 1 milion de dolari.

Podiumul este completat de Zurich si Geneva, rata milionarilor din cele doua orase elvetiene fiind de 25, respectiv 20 de procente din populatie.

Londra ocupa pozitia a cincea, cu un milionar la fiecare 29 de locuitori, iar topul se completeaza cu Oslo, Hong Kong, Frankfurt, Singapore si Amsterdam.

O surpriza pentru analistii care au intocmit clasamentul o reprezinta Dublin. Capitala irlandeza nu a intrat in Top 10 al oraselor bogatiei la nivel global, dar se afla pe pozitia a zecea in randul metropolelor europene care adapostesc un numar impresionant de milionari in dolari.

"Dublin are o densitate mare de persoane bogate, multe dintre acestea datorandu-si averile de peste 1 milion de dolari evolutiei inregistrata de sectorul IT, fapt ce a atras o multime de tinere talente din Europa si Statele Unite", a explicat Oliver Williams, seful redactiei Spears.

Si Edinburgh a reusit sa urce pe locul 16 in randul oraselor europene intestate cu posesori ai unor averi considerabile, analistii estimand ca unul din 67 de locuitori este milionar.

Cele doua orase evolueaza mai bine decat alte capitale in care te-ai fi asteptat ca media posesorilor de bogatii sa fie mult mai mare: Paris, Madrid sau Moscova.

#top orase milionari, #averi Europa, #clasament averi , #Stiri Top