Ovidiu Tender: Un an mai productiv decat 2012 imi va aduce satisfactie

Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 00:00
3409 citiri
Ovidiu Tender: Un an mai productiv decat 2012 imi va aduce satisfactie
Foto: adevarul.ro

Omul de afaceri Ovidiu Tender este pesimist in ceea ce priveste situatia economica in 2013, an in care "vor supravietui doar acei antreprenori care vor gasi solutii inedite de dezvoltare a afacerilor". Business-urile sale detin o cota importanta din timpul sau personal, asa ca isi propune sa aiba un an mai productiv decat 2012, pentru satisfactia sa personala.

Este destul de conservator in ceea ce priveste obiceiurile sale si nu are in plan sa aduca schimbari spectaculoase in urmatorul an, mai ales ca familia este foarte aproape de el, chiar si in calatoriile de afaceri.

In 2012 a reusit sa "puna piciorul" in noi tari Africane dar si in America Centrala, iar aceste noi oportunitati il fac sa spere ca, pentru el, 2013 va fi un an mai bun. Desigur, daca isi pastreaza la un nivel constant si afacerile din Romania.

Privind retrospectiv, 2012 a fost un an mai greu sau mai usor decat 2011?

A fost un an mai usor pentru ca afacerile din Africa au inceput sa se miste mult mai lejer, incepem sa avem informatii de pe teren din ce in ce mai concludente si asta ne face sa fim optimisti.

De asemenea, si alte companii din grup au avut performante semnificative si ma refer, aici, in primul rand, la Vulcan, dar si Prospectiuni, companie constant profitabila in Grupul Tender.

Care au fost cele mai importante realizari ale domneavoastra ca om de afaceri, dar si in plan personal?

Anul acesta am reusit sa pun piciorul in noi tari africane si in America Centrala. Sper sa putem accesa, in viitorul apropiat, aceste oportunitati care ni s-au deschis.

Ce schimbari ati remarcat in mediul de afaceri in 2012?

Oamenii de afaceri devin parca prea pesimisti si tind sa vada lucrurile doar in culori negre. Nici evolutiile internationale nu au darul sa incurajeze o relansare a economiei noastre, asa ca este de inteles, pe undeva, aceasta neliniste.

Care sunt perspectivele pentru 2013?

Nu cred 2013 va fi, in ansamblu, un an cu mult mai bun decat cel precedent. Suntem conectati la o economie globala care nu da semne de redresare.

Cred ca vor supravietui doar acei antreprenori care vor gasi solutii inedite de dezvoltare a afacerilor, dar pentru foarte multi anul viitor va insemna o lupta pentru supravietuirea propriului business.

Ce va propuneti pentru afacerile dumneavoastra pentru 2013?

Imi propun sa patrundem pe noi piete si sa pastram, cel putin la un nivel constant, dimensiunea afacerilor derulate in Romania. Daca vom reusi asta, cred ca va fi un an foarte bun, deoarece in Africa lucrurile merg intr-o directie buna.

Sunteti adeptul schimbarilor in viata personala la inceput de an nou? Credeti ca e un moment bun pentru astfel de schimbari?

Sunt destul de conservator, iar obiceiurile personale nu au cunoscut modificari esentiale in ultimii 20 de ani. Deci nu am de gand sa aduc schimbari spectaculoase in urmatorul an.

Familia e foarte aproape de mine, inclusiv copiii, chiar si in calatoriile de afaceri. Incerc sa-i aduc cat mai aproapede ceea ce fac.

In plan personal, ce va propuneti pentru 2013?

Afacerile detin o cota importanta din timpul meu personal, asa ca un an mai productiv decat 2012 imi va aduce o satisfactie ca am procedat bine, iar eforturile mele nu au fost in zadar.

Credeti in supersitiile de Anul Nou?

Nu am superstitii de Anul Nou.

#Ovidiu Tender afaceri 2012, #Ovidiu Tender afaceri 2013 , #Top Afaceri