BCR are cele mai multe credite neperformante

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 10:04
3373 citiri
BCR are cele mai multe credite neperformante

BCR se afla pe prima pozitie in topul bancilor cu cele mai multe credite neperformante, acestea reprezentand 14,7% din portofoli, urmata de Bancpost cu rate de neperformanta de 12,9%, si de UniCredit Tiriac, cu credite neperformante ce reprezinta 10,9% din portofoliu.

La polul opus se afla Alpha Bank cu o pondere a neperformantetor in total credite de 5,7%, BRD cu 5,9% si Banca Transilvania cu aproape 6%.

Raiffeisen a raportat la sfarsitul lui iunie credite neperformante reprezentand 8,4% din soldul total, iar Banca Romaneasca o rata de neperformanta de 8,5% (conform metodologiei de calcul a BNR), potrivit datelor publicate de institutiile de credit la jumatatea anului si preluate de Ziarul Financiar.

In conditiile cresterii neperfor­mantelor, bancile au fost nevoite sa aloce sume mai mari pentru con­stituirea de provizioane, astfel ca la ju­matatea anului pierderea cumulata pe intreg sistemul bancar se ridica la peste 55 de milioane de euro, dupa un profit de 100 de milioane de euro in intervalul ianuarie-martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#bcr, #credite, #neperformante, #active , #Top Banci