Cristian Preotu, Le Manoir: Sunt pasionat de lucrurile frumoase

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 00:00
5317 citiri
Cristian Preotu, Le Manoir: Sunt pasionat de lucrurile frumoase
Foto: zf.ro

Cristian Preotu, directorul Le Manoir, este un om de afaceri pasionat de lucrurile frmoase si incearca sa se inconjoare de ele in permanenta. Chiar si afacerea sa este o intruchipare a bunului-gust, la propriu. Prin ea a adus in Romania produse pe care le gasesti si in Paris sau la Monaco, dar si vinuri rare romanesti.

Experienta sa in gastronomie si vinuri se poate dobandi doar prin degustare, sustine Preotu, care este recunoscut ca succesul sau a avut nevoie si de putin noroc: acela de a intalni oameni pasionati si de a ajunge la cele mai bune restaurante din Europa.

El iti recomanda un foie gras de rata impreuna cu un vin dulce Sauternes si o dulceata de ceapa, sau o branza de capra impreuna cu un vin Pouilly Fume, daca treci pe la magazinul sau de delicatese, iar noi mergem pe mana lui, cand vine vorba de recomandari.

Despre pasiunea pentru arta, muniza, gastronomie, colectia de vinuri si weekendurile petrecute jucand golf, vorbeste Cristian Preotu, intr-un interviu acordat Business24.

Care este conceptul pe care il prezinta Le Manoir, respectiv Brandul Comtesse du Barry, in Romania? Care a fost ideea de la care a pornit?

Magazinele Comtesse du Barry din Romania fac parte din lantul de magazine de gastronomie fina Comtesse du Barry.

In magazinele Comtesse du Barry se gasesc o gama larga de produse gastronomice de exceptie (somon salbatic afumat, caviar, foie gras, ...) dar si vinuri ( peste 1500 de referinte ) sau bauturi distilate ca si Cognac, Armagnac sau Calvados.

Oferta din magazinele de la Bucuresti este aceasi ca si la Paris sau la Monaco.

Aveti experienta in ceea ce priveste gastronomia si vinurile? Cum ati obtinut-o?

Experienta in gastronomie si vinuri poate fi dobandita doar prin degustare.

Am avut ocazia sa merg la cele mai bune restaurante din Europa si sa gust vinuri exceptionale. Am avut norocul sa intalnesc producatori de vinuri, oameni pasionati care m-au ajutat sa descoper si sa inteleg vinurile.

Ce ne recomandati sa incercam, atunci cand intram in magazinul dumneavoastra de delicatese?

Gama de produse este foarte larga dar o recomandare interesanta ar fi sa incercati produse complementare din punct de vedere al gustului.

De exemplu un foie gras de rata impreuna cu un vin dulce Sauternes si o dulceata de ceapa, sau o branza de capra impreuna cu un vin Pouilly Fume.

Consilierii din magazine pot foarte bine sa faca recomandarile adecvate in functie de dorintele clientilor.

Aici vom gasi o mare parte din specialitatile disponibile in marile orase ale lumii.. Insa avem si ceva cu totul unic in Romania?

In magazinele din Romania exista pe langa cea ce se gaseste in celelalte magazine Comtesse du Barry si gama atent selectionata de vinuri romanesti.

Cu siguranta cele mai bune vinuri romanesti, in editii rare.

Sunteti un fan al delicateselor? Care sunt preferatele dumneavoastra?

Imi plac produsele de foarte buna calitate. In general acestea nu sunt transformate, ci dimpotriva, cat mai aproape de starea bruta.

Branzeturile maturate ca si Comte 36 de luni sau Jamonul de Bellota din Spania ar fi doua exemple de produse exceptionale pe care le prefer. Dar exemplele sunt foarte multe.

Ce alte pasiuni aveti? Cat investiti in ele?

Sunt pasionat de lucrurile frumoase si incerc sa ma inconjor de ele in permanenta.

Arta, muzica, vinul si gastronomia de calitate se combina foarte bine.

Sunteti colectionar? Ce colectii aveti?

Colectionez vinuri, bineinteles.

Cum preferati sa va petreceti putinul timp care va mai ramane dupa business?

Imi place sa petrec timp cu familia. Cina in familie este foarte importanta pentru mine.

De cate ori este posibil incerc sa fac mici deplasari inafara Bucurestiului. Mai ales pentru golf.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cristian preotu le manoir, #afacere magazin delicatese, #vinuri rare Romania, #pasiuni gastronomie , #Top CEO