Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Campioni in Business

Raul Ciurtin, presedintele Albalact, desemnat antreprenorul anului 2015

Raul Ciurtin, presedintele Albalact, desemnat antreprenorul anului 2015


Peste 150 de antreprenori locali, oameni de afaceri, investitori, consultanti de business si analisti s-au reunit, miercuri, 11 noiembrie, la Biavati Events, din Bucuresti, la Gala "Campioni in Business", sa afle cine este "Antreprenorul Anului" 2015 si cine sunt cele mai indraznete, dinamice si vizionare companii din regiunea Muntenia.

Titlul "Antreprenorul Anului" i-a fost oferit lui Raul Ciurtin, presedintele Albalact, omul din spatele companiei romanesti care a reusit sa depaseasca giganti multinationali si sa inspire intregul mediu de business din Romania.

Trofeul este o recunoastere a ambitiei, sustinuta de inovatie, de care Raul Ciurtin a dat dovada de-a lungul activitatii sale antreprenoriale, culminand cu anul 2014, cand a reusit sa claseze Albalact in fruntea celor mai mari producatori de lactate.

Printre brandurile de referinta ale Albalact se numara Zuzu, Fulga, Raraul si Poiana Florilor. Premiul i-a fost inmanat de Adrian Mihai, fondatorul Fan Courier, "Antreprenorul Anului" 2014.

"Sunt foarte mandru ca, dupa 16 ani de lupte, Albalact a devenit o companie foarte competitiva in Romania. Am facut fata multor provocari, dar in fiecare zi ne-am pastrat credinta ca lucrurile se pot face mai bine. Nimic din tot ce am realizat nu ar fi fost posibil fara o echipa sudata si fara obiective clare si realiste. In Romania, sunt foarte multi campioni in business, chiar daca nu iau premii", a declarat Raul Ciurtin, presedintele Albalact.

La randul lui, Adrian Mihai le-a vorbit celor prezenti despre convingerile lui in ceea ce priveste antreprenoriatul. Crede ca antreprenorii nu pot fi altfel decat optimisti si ca pesimistii au disparut demult din peisaj. "Atunci cand pui totul la bataie - spune el - trebuie sa fii optimist".

Fondatorul Fan Courier a marturisit ca, daca ar putea sa dea timpul inapoi, ar face o serie de schimbari.

"Tinerii cred ca doar cariera si doar partea financiara sunt importante. Asa am crezut si eu si mi-am neglijat sanatatea, familia si prietenii. Acum, as lua cu totul alte decizii", a povestit Adrian Mihai. "Antreprenorul Anului" 2014 a atras atentia ca succesul este un drum pe care mergi tot timpul, nu un punct in care ai ajuns si te opresti.

In cadrul Galei "Campioni in Business" au fost premiate si zece companii cu cele mai mari si mai spectaculoase cresteri ale cifrei de afaceri si ale numarului de angajati din regiunea Muntenia.

Partenerii evenimentului, Enterprise Investors, BCR, Pwc Romania, Asociatia Triple Helix si Ziarul Financiar, au acordat trofeele in functie de transparenta operatiunilor, spiritul inovator, implicarea in comunitatile locale si valoarea adaugata adusa mediului de business local.

Cei zece Campioni in Business au fost impartiti in patru categorii: companii care au fost premiate in cadrul editiilor anterioare ale proiectului si care au continuat sa aiba rezultate semnificative in business, companii cu cifra de afaceri intre 3 si 15 milioane de euro, companii cu cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro si companii care au fost premiate pentru viziune in business.

Despre proiect

Aflat la cea de-a V-a editie, "Campioni in Business" descopera, promoveaza si premiaza, in fiecare regiune din Romania, cele mai performante companii, conduse de oameni de afaceri indrazneti si vizionari.

In cadrul editiei din acest an, au fost premiate un numar de 12 companii din regiunea Moldova, cu o cifra de afaceri cumulata de 1,2 miliarde de lei, zece companii din regiunea Transilvania, cu o cifra de afaceri cumulata de 1,1 miliarde de lei, si zece companii din regiunea Muntenia, cu o cifra de afaceri cumulata de 1,1 miliarde de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3470 ori