Cel mai bogat om din lume propune ca fiecare angajat sa lucreze trei zile pe saptamana

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 14:55
3332 citiri
Cel mai bogat om din lume propune ca fiecare angajat sa lucreze trei zile pe saptamana
www.wall-street.com

Cel mai bogat om din lume, Carlos Slim, vine cu o propunere inedita in ceea ce priveste munca: niciun angajat sa nu lucreze mai mult de trei zile pe saptamana.

"Ar trebui sa aveti mai mult timp pentru voi in timpul intregii vieti, nu doar atunci cand impliniti 65 de ani si iesiti la pensie", a declarat Carlos Slim pentru CNNMoney, citeaza Mediafax.

In timp ce "aparatele ar trebui sa lucreze 24 de ore si serviciile ar trebui sa functioneze cat mai mult timp posibil", persoanele merita mai mult timp pentru distractie, familie si pentru a se pregati pentru alte job-uri, este de parere mexicanul.

Omul de afaceri propune si schimbarea duratei turelor, de la 8 ore la 11 ore, si marirea varstei de pensionare de la 65 la 75 de ani.

"Este o societate a cunoasterii si a experientei. Ai mai multa experienta si cunoastere atunci cand ai 60, 65 sau 70 de ani", spune Carlos Slim.

Mai devreme sau mai tarziu, inevitabil

In privinta saptamanii cu trei zile de munca, cel mai bogat om din lume sustine ca este convins ca acest lucru se va intampla, numai ca nu stie cand.

Slim considera ca aceasta initiativa a sa ar avea efecte benefice nu numai asupra angajatilor, ci si asupra mediului de afaceri.

In acest mod, tinerii ar avea mai multe posibilitati de a intra pe piata muncii si acesta ar fi un aspect pozitiv pentru economie si pentru pietele financiare.

Cu o avere estimata la circa 83 de miliarde de dolari, mexicanul Carlos Slim este in prezent cel mai bogat on din lume, in ultima perioada el alternand acest titlu cu fondatorul Microsoft Bill Gates, a carui avere este estimata acum la circa 81 de miliarde de dolari.

Carlos Slim a inceput sa faca afaceri la numai 12 ani, atunci cand cumpara actiuni bancare din banii de buzunar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Carlos Slim om bogat, #Carlos Slim reducere timp munca , #Top Miliardari