New York, depasit de Beijing la numarul de miliardari. De unde au aparut magnatii chinezi?

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 17:30
9589 citiri
New York, depasit de Beijing la numarul de miliardari. De unde au aparut magnatii chinezi?
Foto: Wikimedia

Capitala Chinei a devenit orasul cu cei mai multi oameni superbogati, dupa ce inca 32 de chinezi au depasit anul trecut pragul primului miliard de dolari.

Analiza Hurun Report a averilor globale arata ca New York, orasul care a dominat ani in sir topul miliardarilor, a fost depasit de cresterea neobisnuita a averilor din Beijing, relateaza CNN Money.

"In ciuda descresterii economice si a prabusirii bursei, China a reusit sa produca anul trecut mai multi miliardari decat orice alta tara din lume, in principal pe fondul noilor listari la burse", afirma Rupert Hoogewerf, presedintele Hurun Report.

In acest moment, Beijingul are 100 de miliardari in dolari, in vreme ce New York-ul va trebui sa se multumeasca cu pozitia secunda (95 miliardari).

Topul primelor 5 orase este completat de Moscova (66), Hong Kong (64) si Shanghai (50). In primele 10 orase cu miliardari, cinci dintre metropole sunt din China.

Beijingul se mandreste cu cel mai bogat om al tarii, Wang Jianlin, proprietarul companiei Dalian Wanda si al unei averi estimate la 26 de miliarde dolari, in vreme ce New York-ul ii are ca exponenti de top pe David Koch (42,9 miliarde) si Michael Bloomberg (33,7 miliarde).

#top orase miliardari, #miliardari china, #averi investitori China , #Top Miliardari