Top 10 cei mai bogati oameni ai Americii

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 10:50
5087 citiri
Top 10 cei mai bogati oameni ai Americii

Bill Gates, fondatorul Microsoft, este, pentru al 17-lea an consecutiv, cel mai bogat om din America. Fondatorul Microsoft a reusit sa stranga o avere de 59 de miliarde de dolari, desi a donat 28 de milarde de dolari din averea lui in scopuri caritabile.

Warren Buffett, de 81 de ani, il urmeaza cu o avere de 39 de miliarde de dolari, potrivit topului Forbes. A adunat acesti bani din investitii in banci, firme de asigurari, cai ferate si restaurante. El sustine taxarea suplimentara a miliardarilor.

Pe locul al treilea se afla Larry Ellison, seful Oracle, a acumulat, la cei 67 de ani, 33 de miliarde de dolari. De ceva timp, se judeca cu nemtii de la SAP, cel mai mare producator de sisteme informatice din Europa, din cauza unui furt de software.

Al patrulea cel mai bogat om al Americii este Charles Koch, care conduce Kock Industries, a doua cea mai mare companie privata din America. Compania investeste in conducte, rafinarii, ingrasaminte, fibre si polimeri, produse forestiere de larg consum si tehnologie chimica. La 75 de ani, Charles Koch se lauda cu o avere de 25 de miliarde de dolari

Pe locul al cincilea, cu o avere de 25 de miliarde de dolari, se afla David Koch, fratele mai mic al lui Charles Koch. El este cel mai bogat om din New York. David are 71 de ani, este casatorit si are trei copii.

Cea mai bogata femeie din America, vaduva Christy Walton, a mostenit averea sotului sau, John Walton, care a murit intr-un accident de avion in 2005. Ea are acum 24,5 de miliarde de dolari, avere care o situeaza pe locul sase in ierarhia celor mai bogati americani. Aceasta este mostenitoarea imperiului Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume

Pe locul sapte este George Soros, in varsta de 81 de ani, cel care este cunoscut pentru generozitatea lui. A donat mai mult de 8 miliarde de dolari pentru drepturile omului, pentru sanatatea publica si grupurile educationale. A mai dat 50 de milioane de dolari pentru Drepturile Rromilor. A mai ramas cu 22 de miliarde de dolari.

Sheldon Adelson are o avere ce se bazeaza pe impatimitii jocurilor de noroc. Are acum 21,5 de miliarde de dolari, suma ce a a crescut, de anul trecut si pana acum, cu 7 miliarde dolari, ceea ce ii ofera cea de a opta treapta a podiumului.

Pe locul noua se afla Jim Walton, mostenitorul lantului de magazine Wal-Mart. Lantul de magazine are vanzari de 405 miliarde dolari si are peste 2,1 milioane de angajati in 28 de tari.

A doua femeie cea mai bogata din America si a 10-a in topul celor mai bogati oameni din America este Alice Walton. Si ea detine o parte din imperiul Wal-Mart. Averea ei este de 20,9 de miliarde de dolari.

#top bogati lume, #top Forbes bogati America , #Top Miliardari